Siirry sisältöön
Silli-peruna snacksit

Raaka-aine

Takuuvarma kesän merkki: uudet perunat

Kesän ensimmäiset varhaisperunat ovat suven ykkösjuttuja. Päälle vain sipaisu voita ja ripaus tillisilppua. Täydellistä! Tässä parhaat varhaisperunareseptit sekä vinkit perunoiden keittämiseen.

Vastustamattoman hyvät varhaisperunareseptit

Vuoden ensimmäiset varhaisperunat maistuvat taivaallisilta ihan sellaisenaan, mutta kesän edetessä myös perunat alkavat kaivata uutta makua. Ja mikäs siinä, sillä varhaisperunat, kesäperunat ja uudet perunat sopivat mainiosti suolaisiksi suupaloiksi, grillattavaksi, perunasalaattiin ja todelliseen kesäklassikkoon – hyrskypottuihin.

Herkullisen valkosipulisella maustevoilla viimeistellyt grillatut uudet perunat ovat oiva lisuke grilliruoalle tai savustetulle kalalle. Jos olet tulisen ruoan ystävä, mausta grillatut perunat Ndujalla.

Suomalaisten rakastama perunasalaatti puolestaan päivittyy raikkaaksi kesäversioksi, kun salaatin tekee varhaisperunoista, jogurtista ja vihreästä pestosta. Kirkas, rapea perunasalaatti nostaa varhaisperunat uudelle tasolle. Myös mehevän yrttinen green goddess -perunasalaatti on kokeilemisen arvoinen kesäherkku.

Eikä unohdeta niitä rakastettuja savolaisia kesäpottuja, eli hyrskypottuja tai hölskypottuja, jotka ravistellaan kattilassa smetanan, voin ja yrttien kanssa. Seikkailunhaluinen kokeilee kreikkalaisia hölskypottuja!

Tip icon

Tiesitkö, että uudet perunat voi pakastaa?

Keitä uudet perunat puolikypsiksi, jäähdytä ja kuivaa. Laita perunat tiiviiseen pakastuspussiin ja pakasta. Kun perunahimo myöhemmin iskee, kiehauta vesi, laita jäiset perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi. Herkuttele!


Search