Anna pääsiäisen juustotarjottimen yllättää

Tiesitkö, että myös mämmi löytää herkullisen seuralaisen juustotarjottimelta? Katso kaikki makupariehdotukset ja kokoa kevään herkullisin juustotarjotin!

Juustojen kanssa tarjoillaan perinteisesti keksejä, pähkinöitä, hedelmiä ja hilloja. Maistuvia makupareja löytyy kuitenkin myös yllättävämmistä lisukkeista, kuten erilaisista curdeista, kinuskista sekä mämmistä. Katso makupariehdotukset ja kokoa kevään herkullisin juustotarjotin!

Valio Keisarinna® ja kinuski

Herkullinen suolakiteinen ja hieman karamellimainen Valio Keisarinna® juusto on löytänyt itselleen täydellisen makuparin: kinuskin rosépippuritwistillä ja sormisuolan hippusilla. Tämä juustotarjottimen uusi, varmasti kehuja keräävä vetonaula syntyy pienellä vaivalla.

Katso resepti

Valio Keisarinna® ja mämmi

Hieman makea ja maltainen pääsiäisen klassikkomaku mämmi sekä hienostuneen karamellisoitunut Valio Keisarinna® ovat yllättävä, mutta toimiva makupari. Saat jäätyneestä mämmistä kauniita lastuja jäätelökauhalla vuolemalla.

Katso resepti

Valio Keisarinna® ja marjaiset curdit

Makuparina hienostuneelle Valio Keisarinna® juustolle toimivat itse tehdyt marjaiset curdit eli marjatahnat. Pursota tahna muotilla leikattujen juustokiekkojen päälle ja saat esillepanoon mukavasti juhlavuutta. Hippunen sormisuolaa viimeistelee makean ja suolaisen liiton.

Katso resepti

Valio Juhla® cheddar ja tahini

Huoneenlämpöiseksi temperoitunut Valio Juhla cheddar juuston hienostuneen hapan, runsas ja hedelmäisen makea maku täydentyy upeasti seesamtahnan eli tahinin kanssa. Voit nostaa cheddar & tahini -makuparin suoraan juustotarjottimelle tai tarjoilla makuyhdistelmää patonkiviipaleiden päällä suolaisina, juustolautasta täydentävinä suupaloina.

Katso resepti

Valio Salaneuvos® Vanhempi ja mantelimassa

Makeus tasapainottaa tunnetusti juuston suolaisuutta. Kokeile perinteisen hillon tilalla laskiaisesta tuttua mantelimassaa. Mantelimassan vastapariksi sopii vahva ja aromikas, rakenteeltaan kiteinen Valio Salaneuvos® Vanhempi gouda.

Katso resepti

Valio Salaneuvos® Vanhempi ja persikka

Tämä makupari tarjoillaan suussa sulavana ja helppona bruchettana! Kokoa aromaattista Salaneuvos Vanhempi goudajuustoa ja persikkasiivuja paahdettujen leipäsiivujen päälle. Makuparin kruunaa päälle pirskotettu balsamico.

Katso resepti

Valio Ritari® ja sitruuna

Nosta pirteän keväinen makupari pääsiäisen juustotarjottimelle! Ritari kermajuusto ja lemon curd eli sitruunatahna muodostavat raikkaan keväisen makuparin, jonka seuraksi sopivat erilaiset juustokeksit.

Katso resepti

Pienet, mutta tärkeät vinkit onnistumiseen

  • Juusto säilyy parhaiten jääkaapissa alle + 8 °C lämpötilassa.
  • Kypsytetyt juustot kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua. Näin juustojen herkulliset aromit pääsevät parhaiten esille.
  • Jos  juustoa jää yli, kannattaa ylimääräinen juusto raastaa, pakastaa ja käyttää myöhemmin pizzan tai pastan päälle.
  • Lisää herkullisia hävikkiohjeita ja vinkit juustojen säilytykseen löydät täältä.
Sesonki
Pääsiäisen jälkiruoat
Sesonki
Pääsiäispullat ja -piirakat
Sesonki
Pääsiäiskakku kruunaa juhlapöydän