Pääsiäisen juustotarjotin yllättää

Pääsiäisenä juustotarjottimelta löytyy pitkään kypsytettyjä herkuttelujuustoja. Kokoa keväinen juustolautanen yhdistämällä juustoja niille suunniteltujen makuparien kanssa.

Kokoa pääsiäisen juustotarjotin

Juustot makuparien kanssa paritettuna on ihana ja yllättävä tapa tuoda makuelämyksiä pääsiäispöytään. Erilaiset curdit luovat juustojen kanssa upeasti yhteen sopivia makupareja. Myös mämmi, lakritsi ja kinuski ovat yllättävän toimivia makuyhdistelmiä herkuttelujuustojen kanssa. Katso kaikki makupariehdotukset alta ja kokoa kevään herkullisin juustotarjotin!

Valio Keisarinna® ja marjaiset curdit

Makuparina hienostuneelle Valio Keisarinna® juustolle toimivat itse tehdyt marjaiset curdit eli marjatahnat. Tahna pursotetaan muotilla pyöreiksi leikattujen juustokiekkojen päälle. Pursottamalla esillepanoon tulee mukavasti juhlavuutta. Hippunen sormisuolaa viimeistelee makean ja suolaisen välisen makuelämyksen.

Katso resepti

Valio Keisarinna® ja kinuski

Herkullinen suolakiteinen ja hieman karamellimainen Valio Keisarinna® juusto on löytänyt itselleen täydellisen makuparin: kinuskin rosépippuritwistillä ja sormisuolan hippusilla. Pienellä vaivalla saa valloittavan ja varmasti kehuja keräävän juustotarjottimen uuden vetonaulan.

Katso resepti

Valio Keisarinna® ja mämmi

Hieman makea ja maltainen pääsiäisen klassikkomaku mämmi sekä hienostuneen karamellisoitunut Valio Keisarinna® ovat yllättävä, mutta toimiva makupari. Juuston kanssa mämmi tarjoillaan jäädytettynä.

Katso ohje

Valio AURA® ja lakritsi

Voimakasaromisen ja vahvan sinihomejuuston kaveriksi yllättävän ihana maku on lakritsi, karkkina tai kastikkeena. Mitä tuoreempi ja pehmeämpi laku on, sitä paremmalta se maistuu sinihomejuuston rinnalla.

Näin valmistat makuparin

Valio Juhla cheddar ja tahini

Huoneenlämpöiseksi temperoitunut Valio Juhla cheddar juuston hienostuneen hapan, runsas ja hedelmäisen makea maku täydentyy upeasti seesamtahnan eli tahinin kanssa. Voit nostaa cheddar & tahini -makuparin suoraan juustotarjottimelle tai tarjoilla makuyhdistelmää patonkiviipaleiden päällä suolaisina, juustolautasta täydentävinä suupaloina.

Näin valmistat makuparin

Valio Salaneuvos® Vanhempi ja mantelimassa

Makeus tasapainottaa tunnetusti juuston suolaisuutta. Kokeile perinteisen hillon tilalla laskiaisesta tuttua mantelimassaa. Mantelimassan vastapariksi sopii vahva ja aromikas, rakenteeltaan kiteinen Valio Salaneuvos® Vanhempi gouda.

Näin valmistat makuparin

Valio Salaneuvos® Vanhempi ja persikka

Tämä makupari tarjoillaan suussa sulavana ja helppona bruchettana! Kokoa aromaattista Salaneuvos Vanhempi goudajuustoa ja persikkasiivuja paahdettujen leipäsiivujen päälle. Makuparin kruunaa päälle pirskotettu balsamico.

Katso ohje

Valio Ritari® ja sitruuna

Pirteän keväinen makupari pääsiäisen juustotarjottimelle! Ritari kermajuusto ja lemon curd eli sitruunatahna muodostavat raikkaan keväisen makuparin, jonka seuraksi sopivat erilaiset juustokeksit.

Yhdistä näin

Vinkki pääsiäisen juustotarjoilun onnistumiseen

Kypsytetyt juustot kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua, jolloin niiden aromit pääsevät parhaiten esille.

Mikäli juustoa jää yli, kannattaa juusto raastaa ja pakastaa ja käyttää myöhemmin pizzan tai pastan päälle. Katso vinkit juuston säilytykseen ja juustohävikkireseptit.

Ensiluokkainen juusto on juustomestarin huolenpidon kiteytymä

Valion pitkään kypsytetyt juustot syntyvät juustomestarin huolenpidosta ja ammattitaidosta. Lue, mikä tekee Valion juustoista ainutlaatuisia.

lue lisää
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›