Pääsiäisen suosikkiherkku: töhnämunat

Töhnämunat eli kreemillä tai moussella täytetyt suklaamunat ovat pääsiäispöydän makea suosikkiherkku. Kurkkaa vinkit, joilla valmistat töhnämunat myös kotikeittiössä!

Oletko jo kokeillut töhnämunia eli töhniksiä? Tästä pääsiäisen hittiherkusta luotiin Valio Koekeittiöllä ohje jo vuonna 2014, eikä täytettyjen suklaamunien suosiolle näy loppua!

Yllätykselliset töhnämunat

Töhnikset sopivat moneen makuun. Suklaamunat suolakinuskilla ovat oivallinen yhdistelmä suolaista ja makeaa. Töhnämunat-reseptissä kinuskinen tuorejuustotäyte toimii täydellisenä vastaparina aromikkaalle lakritsille ja lakkarahkalle. Täytetyt suklaamunat puolestaan sopivat aikuisempaankin makuun, sillä vaihtoehtona on kahvilla maustettua suklaatäytettä tai raikasta sitrustäytettä. Mikä on suosikkisi?

Näin teet töhnämunat itse

  1. Valmista ensin töhnämunien täyte. Poista suklaamunan kääreet ja leikkaa varovasti munan lakki irti. Lämmitetty veitsi helpottaa leikkaamista. Leikkaa tarpeeksi iso pala, jotta saat poistettua yllätyksen suklaamunan sisältä.
  2. Töhnämunat on hauska tarjoilla tyhjästä munakennosta tai munakupeista, joihin aseteltuina myös niiden täyttäminen on helpompaa.
  3. Pursota munaan runsaasti täytettä tyllaa käyttäen ja aseta lopuksi lakki takaisin munan päälle. Jos herkullisista täytteistä on vaikea valita suosikkia, voit yhdistää kahta täytettä näin: täytä munat laittamalla pursotinpussin toiseen reunaan yhtä täytettä ja toiseen toista. Voit myös jättää lakin pois ja koristella munan pinnan nonparelleilla tai pääsiäismakeisilla.

VINKKI: jos kotoa ei löydy munakuppeja, voit täyttää pienehköt kupit sokerilla, jolloin munat pysyvät tarjoiltaessa pystyssä.

Herkullinen täyte tuorejuustosta ja vispikermasta

Herkullinen moussetäyte syntyy helposti Valio vispikermaa ja makeaa Valio Viola® tuorejuustoa vaahdottamalla. Lisää makusi mukaan hilloa, suklaarouhetta, marjoja, pähkinöitä tai hedelmäpaloja.

kaikki makeat tuorejuustot
Sesonki
Pääsiäiskakku kruunaa juhlapöydän
Sesonki
Moderni pääsiäismenu
Sesonki
Näin askartelet helpot pääsiäiskoristeet