Töhnämunat eli täytetyt suklaamunat

Töhnämunat eli kreemillä tai moussella täytetyt suklaamunat ovat pääsiäispöydän makea suosikkiherkku. Kurkkaa vinkit, joilla valmistat töhnämunat myös kotikeittiössä!

Oletko jo kokeillut töhnämunia eli töhniksiä? Tästä pääsiäisen hittiherkusta luotiin Valio Koekeittiöllä ohje jo vuonna 2014, eikä täytettyjen suklaamunien suosiolle näy loppua!

Yllätykselliset töhnämunat

Töhnikset sopivat moneen makuun. Töhnämunat-reseptissä kinuskinen tuorejuustotäyte toimii täydellisenä vastaparina aromikkaalle lakritsille ja lakkarahkalle. Fanny töhnämunat yhdistävät maitosuklaata kolmella tavalla ja maistuvat myös perheen pienemmille herkkusuille. Täytetyt suklaamunat puolestaan sopivat aikuisempaankin makuun, sillä vaihtoehtona on kahvilla maustettua suklaatäytettä tai raikasta sitrustäytettä. Mikä on suosikkisi?

Kaksi rakastettua klassikkoa yhdessä — Fanny töhnämunat

Mitä tapahtuu, kun kaksi rakastettua makua: maitosuklaamunat ja Valio Fanny™ maitosuklaavanukas kohtaavat?

Käsillä on hittiherkku, josta voi syntyä oikea klassikko. Maitosuklaamunat täytetään kerroksittain maitosuklaavanukkaalla ja maitosuklaavanukkaasta ja kermasta tehdyllä vaahdolla. Nämä hauskat töhnikset nautitaan kuin 4 minuutin kananmuna – lusikalla. Töhnämunatäyte hupenee hetkessä parempiin suihin, mutta onneksi jäljelle jää vielä suklainen kuori, joka viimeistelee makunautinnon. Nämä töhnämunat kannattaa maistaa!

Näin teet töhnämunat itse

  1. Valmista ensin töhnämunien täyte.
  2. Kun täyte on valmis, on aika täyttää töhnämunat. Poista suklaamunan kääreet ja leikkaa munasta varovasti lakki irti. Lämmitetty veitsi helpottaa leikkaamista. Leikkaa tarpeeksi iso pala, jotta saat poistettua yllätyksen suklaamunan sisältä.
  3. Töhnämunat on hauska tarjoilla tyhjästä munakennosta tai munakupeista, joihin aseteltuina myös niiden täyttäminen on helpompaa.
  4. Pursota munaan runsaasti täytettä tyllaa käyttäen ja aseta lopuksi lakki takaisin munan päälle. Jos herkullisista täytteistä on vaikea valita suosikkia, voit yhdistää kahta täytettä näin: täytä munat laittamalla pursotinpussin toiseen reunaan yhtä täytettä ja toiseen toista. Voit myös jättää lakin pois ja koristella munan pinnan nonparelleilla tai pääsiäismakeisilla.

VINKKI: jos kotoa ei löydy munakuppeja, voit täyttää pienehköt kupit sokerilla, jolloin munat pysyvät tarjoiltaessa pystyssä.

Leikittele makumaailmoilla kokeilemalla täytteisiin eri makuisia tuorejuustoja

Herkullinen moussetäyte syntyy helposti vaahdottamalla kulhossa yhtä aikaa Valio vispikermaa ja makeaa Valio Viola® tuorejuustoa.

kaikki makeat tuorejuustot

Voimista halutessasi täytteen makua esimerkiksi hillolla tai kastikkeella. Voit lisätä joukkoon myös makeisia, suklaarouhetta, marjoja tai hedelmäpaloja.

Pääsiäisherkku kohtaa mämmin – mämmitöhnämunat!

Näissä töhnämunissa yhdistyvät pääsiäisen tutut maut mämmi ja rahka. Tietenkin joukosta löytyy myös jotain yllättävää yllätysmunan tapaan.

Mämmi on pääsiäisruokien klassikko ja mämmi maustaa mukavasti myös töhnämunien täytteen. Varsinkin heille, jotka haluavat mämmin mausta miedomman, on tässä oiva vinkki hauskassa muodossa. Kermavaahdosta, vaniljan makuisesta maustetusta rahkasta ja mämmistä sekoitettu helppo mousse saa vielä täytteessä kaverikseen mangopaloja, jotka yllättävät munan keskellä kuin munankeltuainen konsanaan.

Herkullista pääsiäistä – nautitaan täysillä kevään suurimmasta ruokajuhlasta!

Katso myös muut pääsiäisen reseptit ja vinkit!

Pääsiäisen kakut
Moderni pääsiäismenu
Pääsiäisaskartelun vinkit
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›