Töhnämunat eli täytetyt suklaamunat

Töhnämunat eli kreemillä tai moussella täytetyt suklaamunat ovat pääsiäispöydän makea suosikkiherkku. Ne valmistuvat helposti myös kotikeittiössä. Näin teet trendikkäät töhnämunat itse.

Oletko jo kokeillut täytettyjä suklaamunia eli töhnämunia? Tästä pääsiäisen hittiherkusta luotiin Valio Koekeittiöllä ohje jo vuonna 2014, eikä täytettyjen suklaamunien suosiolle näy vieläkään loppua. Myöhemmin nämä saivatkin yleisnimen ”töhnämunat” tai tuttavallisemmin ”töhnikset”.

Kaupassa myytävät töhnämunat on yleensä täytetty makealla kreemillä, kun taas itse valmistettujen töhnämunien sisältä löytyy yleensä moussea ja usein yllätystäytteitä.

Kaksi rakastettua klassikkoa yhdessä — Fanny töhnämunat

Mitä tapahtuu, kun kaksi rakastettua makua: maitosuklaamunat ja Valio Fanny™ maitosuklaavanukas kohtaavat?

Käsillä on hittiherkku, josta voi syntyä oikea klassikko. Maitosuklaamunat täytetään kerroksittain maitosuklaavanukkaalla ja maitosuklaavanukkaasta ja kermasta tehdyllä vaahdolla. Nämä hauskat töhnikset nautitaan kuin 4 minuutin kananmuna – lusikalla. Töhnämunatäyte hupenee hetkessä parempiin suihin, mutta onneksi jäljelle jää vielä suklainen kuori, joka viimeistelee makunautinnon. Nämä töhnämunat kannattaa maistaa!

Töhnämunien täytteet, joissa vain mielikuvitus on rajana

Herkullinen moussetäyte syntyy helposti vaahdottamalla kulhossa yhtä aikaa Valio vispikermaa ja makeaa Valio Viola® tuorejuustoa.

Voimista halutessasi täytteen makua esimerkiksi hillolla tai kastikkeella. Voit lisätä joukkoon myös makeisia, suklaarouhetta, marjoja tai hedelmäpaloja.

Näin teet töhnämunat itse

  1. Valmista ensin töhnämunien täyte.
  2. Kun täyte on valmis, on aika täyttää töhnämunat. Poista suklaamunan kääreet ja leikkaa munasta varovasti lakki irti. Lämmitetty veitsi helpottaa leikkaamista. Leikkaa tarpeeksi iso pala, jotta saat poistettua yllätyksen suklaamunan sisältä.
  3. Töhnämunat on hauska tarjoilla tyhjästä munakennosta tai munakupeista, joihin aseteltuina myös niiden täyttäminen on helpompaa.
  4. Pursota munaan runsaasti täytettä tyllaa käyttäen ja aseta lopuksi lakki takaisin munan päälle. Voit myös jättää lakin pois ja koristella munan pinnan nonparelleilla tai pääsiäismakeisilla.

VINKKI: jos kotoa ei löydy munakuppeja, voit täyttää pienehköt kupit sokerilla, jolloin munat pysyvät tarjoiltaessa pystyssä.

Pääsiäisherkku kohtaa mämmin – mämmitöhnämunat!

Näissä töhnämunissa yhdistyvät pääsiäisen tutut maut mämmi ja rahka. Tietenkin joukosta löytyy myös jotain yllättävää yllätysmunan tapaan.

Mämmi on pääsiäisruokien klassikko ja mämmi maustaa mukavasti myös töhnämunien täytteen. Varsinkin heille, jotka haluavat mämmin mausta miedomman, on tässä oiva vinkki hauskassa muodossa. Kermavaahdosta, vaniljan makuisesta maustetusta rahkasta ja mämmistä sekoitettu helppo mousse saa vielä täytteessä kaverikseen mangopaloja, jotka yllättävät munan keskellä kuin munankeltuainen konsanaan.

Herkullista pääsiäistä – nautitaan täysillä kevään suurimmasta ruokajuhlasta!

Töhnämunareseptit

Töhnämunat-reseptissä kinuskinen tuorejuustotäyte toimii täydellisenä vastaparina aromikkaalle lakritsille ja lakkarahkalle. Täytetyt suklaamunat -resepti tarjoaa kaksi makuvaihtoehtoa aikuiseen makuun: kahvilla maustettua suklaatäytettä tai sitrustäytettä. Fanny töhnämunat puolestaan yhdistävät maitosuklaata kolmella tavalla ja maistuvat myös perheen pienemmille herkkusuille. Minkä töhnämunan täytteen sinä valitset?

Vinkki: Töhnämunat tuplatäytteellä

Näin teet töhnämunan kahdella täytteellä: valmista molemmat vaahdot ja täytä munat laittamalla pursotinpussin toiseen reunaan yhtä täytettä ja toiseen toista. Pursota.

Katso myös muut herkulliset pääsiäisen reseptit ja vinkit!

Pääsiäisen juustotarjotin
Pääsiäisen kakut
Moderni pääsiäismenu
Pääsiäisaskartelun vinkit
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›