Töhnämunat

Töhnämunat

Töhnämunat eli kreemillä tai moussella täytetyt suklaamunat ovat makea lisä pääsiäispöytään. Ne valmistuvat helposti myös kotikeittiössä. Näin teet trendikkäät töhnämunat itse.

Näin teet töhnämunat itse

Oletko jo kokeillut täytettyjä suklaamunia eli töhnämunia? Töhnämunat tai töhnikset ovat pääsiäisen uusimpia hittiherkkuja. Kaupassa myytävät töhnämunat on yleensä täytetty makealla kreemillä, kun taas itse valmistettujen töhnämunien sisältä löytyy yleensä moussea.

Herkullinen moussetäyte syntyy helposti Valio vispikermaa ja makeita Valio Viola® tuorejuustoja käyttämällä. Makumaailmoilla voi leikitellä: kokeile töhnämunien täytteeseen esimerkiksi appelsiinin, sitruunan, suklaan tai kinuskin makuista tuorejuustoa. Voimista halutessasi täytteen makua esimerkiksi samanmakuisella hillolla tai kastikkeella tai lisää mukaan hedelmänpaloja. Tai tee kuten Valion Ujo kerma -blogin Mari ja täytä töhnämunat mämmin, vaniljanmakuisen maustetun rahkan ja kuohukerman seoksella. 

Kun täyte on valmis, on aika täyttää töhnämunat. Poista suklaamunan kääreet ja leikkaa munasta varovasti lakki irti kuumaa veistä käyttäen. Leikkaa tarpeeksi iso pala, jotta saat poistettua yllätyksen suklaamunan sisältä. Töhnämunat on hauska tarjoilla tyhjästä munakennosta tai munakupeista ja myös niiden täyttäminen onnistuu helpommin, kun munat on aseteltu kennoon tai kuppeihin. Pursota munaan runsaasti täytettä tyllaa käyttäen ja aseta lopuksi lakki takaisin munan päälle. Voit myös jättää lakin pois ja koristella munan pinnan nonparelleilla tai pääsiäismakeisilla.

Töhnämunareseptejä

Energiatarpeesi