Siirry sisältöön

Hillot

Itse tehdyt hillot ja marmeladit maistuvat erityisesti juustojen kanssa kuin myös paahtoleivän päällä tai jogurtin kanssa nautittuna. Hillot ovat myös ihana lahjaidea. Hillon valmistaminen on helppoa ja mikä parasta, itse valmistetussa hillossa voi käyttää omia lempimakuja.

Kaikista marjoista ja hedelmistä voi tehdä hilloa. Hilloissa käytetään muun muassa omenaa, raparperia, puolukkaa, mustikkaa, vadelmaa tai mansikkaa. Eri marjoja ja hedelmiä voi myös sekoittaa keskenään. Hilloon perinteisesti tarvitset hedelmän tai marjan lisäksi hillosokeria sekä vettä. Hillon maustamisessa voit käyttää myös omaa mielikuvitustasi.

Lemon curd eli sitruunatahna sopii erilaisten kakkujen ja kääretorttujen täytteeksi, jälkiruokien ja kermavaahdon maustamiseen sekä teeleipien ja paahtoleivän päälle. Puolukkahillosta saat vähäsokerisen, mutta silti erityisen maistuvan hillon, kun käytät luomupuolukkamehua hillon makeutuksessa. Raparperihillo on alkukesän suosikkitäyte kakuissa, mutta saat raparperihillosta myös ihanan makuparin jogurtille, rahkalle tai jäätelölle. Ei sovi unohtaa viikunamarmeladia, joka maistuu herkulliselta esimerkiksi voisarvien kera. Kokeile marmeladia myös voimakkaiden juustojen kanssa.

Katso alta kaikki hilloreseptimme!

Search