
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
18 min
Yhteensä
53 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
6 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
200 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 keltuainen
Täyte
- 1 dl vadelmahilloa
Vaalea kuorrutus
- 4 dl tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1½ rkl vettä
Punaiset kuorrutusraidat
- ½ dl tomusokeria
- n. 2-3 tl punaista mehua, esim. vadelmamehua
Jaa resepti
Ohje
- Nypi huoneenlämpöinen voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen tai pieni muna. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kauli taikina n. 1/2 cm:n paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi kahden leivinpaperiarkin välissä. Siirrä pellille. Jätä leivinpaperi alle, mutta ota päällimmäinen paperi pois.
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n.18 min tai kunnes levy on kypsä ja saanut hiukan väriä. Käännä peltiä tarvittaessa, jotta levy kypsyisi tasaisesti. Anna jäähtyä hieman. Leikkaa levy kahtia.
- Irrota pohjalevyt leivinpaperista vetämällä niiden alta ohuella teräslastalla tai palettiveitsellä. Levitä toisen levyn pintaan vadelmahillo. Nosta toinen levy päälle 2 - 3 lastan avulla.
- Tee sekä vaalea kuorrutus että punainen raitaseos valmiiksi. Lisää vesi / mehu vähitellen tomusokerin joukkoon eli käytä sitä vain sen verran, että saat sopivan notkean seoksen. Laita punainen raitaseos pieneen minigrip-pussiin. Leikkaa sen alakulmaan pienen pieni reikä (1 - 2 mm).
- Levitä vaalea kuorrutus leivoslevyn pintaan kuumaan veteen kastetulla lastalla tai leveällä veitsellä. Pursota heti sen jälkeen punaista kuorrutusta ohuiksi raidoiksi joko pitkittäis- tai poikittaissuunnassa n. 3 cm:n välein valkoisen kuorrutteen pintaan. Huom. Toimi nopeasti. Jos valkoinen kuorrutus ehtii kuivaa, raidat eivät onnistu toivotulla tavalla.
- Vedä cocktailtikulla kevyesti poikittaisviivat punaisten raitojen yli siten, että syntyy marmorikuvio. Anna kuorrutteen kovettua.
- Leivos leikkautuu helpommin siisteiksi paloiksi, kun torttu on saanut vetäytyä / tasoittua muutaman tunnin. Tasoita reunat. Leikkaa paloiksi (n. 4 x 8 cm). Pyyhi veitsi talouspaperilla puhtaaksi jokaisen viillon jälkeen.


HELPOT ALEKSANTERINLEIVOKSET
- Tee kuorrute mansikanmakuisesta tomusokerista ilman marmoriraitoja. Näin saat vaaleanpunaisen kuorrutteen. Koristele halutessasi nonparelleilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
400 kcal
Proteiini
3,1 g
Hiilihydraatti
62,8 g
Rasva
14,7 g
Tyydyttynyt rasva
8,3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa