AURA kermaperunat

AURA kermaperunat

Valio AURA® juusto ja kuohukerma. Tätä voisi sanoa jo syntiseksi, mutta samalla syntisen hyväksi herkuttelulisukkeeksi sinihomejuuston ystäville. Arkisempi versio syntyy samalla ohjeella ruokakermalla ja pienemmällä määrällä juustoa.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pussi (500 g)
pakasteperunaviipaleita
ripaus
jauhettua valkopippuria
½ - 1 pussia (à 150 g)
2 dl
Valio kuohukermaa
tai Valio ruokakermaa 10 %

Ohje

  1. Kaada perunat uunivuokaan tai esim. leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ø n. 22 cm.
  2. Ripauta päälle kevyesti pippuria ja nostele joukkoon AURA muru. Jos haluat vahvasti AURA juuston makuisen, käytä koko pussi, jos miedomman, lisää käytä vain puolikas pussi AURA murua ja mausta perunat 1/4 tl suolaa.
  3. Kaada kerma kauttaaltaan perunoiden päälle.
  4. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 1 h. Valele perunoiden pintaa vuoan pohjalle valuneella kermalla kypsentämisen puolivälin jälkeen muutama kerta. Näin lopputuloksesta tulee mehevä.
  5. Tarjoa juhlapäivän lisukeperunana lihalle, kanalle tai kalalle.

Vinkki

Astetta arkisempi versio syntyy käyttämällä Valio ruokakermaa. Valmista muuten samaan tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
167 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
12 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)