Berliininmunkit

Berliininmunkit

Berliininmunkin tunnistaa vaaleanpunaisesta tomusokerikuorrutteesta. Tämä jos mikä herkku saa veden herahtamaan kielelle!

2 h 30 min
haastava
480 kcal / 100g
3
3

Ainekset40 kpl

40 kpl

Peruspullataikina

50 g
hiivaa
5 dl
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 16 dl (n. 1 kg)
vehnäjauhoja
150 - 200 g
Valio voita
tai Valio Oivariini® rasvaa

Paistamiseen

1 l
rypsiöljyä

Kuorrutus

4 dl (240 g)
tomusokeria
3 - 4 tippaa
punaista elintarvikeväriä
2 rkl
vettä

Ohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi.
  2. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Leivo taikinasta pikkupullia. Siirrä pullat uunipellille, jossa on leivinpaperi. Kohota pullat hyvin liinan alla.
  4. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile sen kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 - 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
  5. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  6. Sekoita tomusokeriin pieni määrä vettä kerrallaan. Lisää karamelliväri. Sekoita tasaiseksi. Levitä seosta lämpimien munkkien päälle.

Vinkki

* Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan / kattilan koosta.* Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.* Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.* Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se tyhjässä pullossa sekajätteen mukana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
480 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
35 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)