Beurre Blanc

Beurre Blanc

Beurre blanc eli voi-valkoviinikastike on rasnkalaisen keittiön peruskastike ja sitä tarjoillaan yleisimmin paistetun kalan kanssa.

30 min
keskitaso
229 kcal / 100g
3
2

Ainekset3 dl

3 dl
4
salottisipulia
½ dl
valkoviinietikkaa
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1 dl
vettä
½ dl
200 g
1 mm
jauhettua valkopippuria
1 mm
cayennepippuria
1 rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Kuumenna kattilassa etikka.
  3. Lisää kiehuvaan etikkaan sipulit valkoviini ja vesi. Keitä niin, että vain 3 rkl on nesteestä jäljellä. Siivilöi mausteliemi ja kaada se takaisin kattilaan.
  4. Lisää mausteliemeen kerma. Vatkaa joukkoon kylmä voi pieninä kuutioina. Kiehauta, mutta älä keitä.
  5. Mausta valmis kastike.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
229 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)