Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Borssikeitto

Borssikeitto on pääasiassa juureksista koostuva happaman maukas keitto. Halutessasi voit lisätä keittoon sianlihaa tuomaan lisämakua ja ruokaisuutta. Borssikeitto tarjotaan perinteisesti smetanan kanssa.

Borssikeitto
Borssikeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g punajuurta
  • 150 g porkkanaa
  • 75 g juuriselleriä
  • 700 g kaalia
  • 2 sipulia
  • 2-3  valkosipulin kynttä
  • 2 rkl (30 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1½-2 l kana-, liha- tai kasvislientä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 1½ tl suolaa

Pinnalle

  • 1-2 prk (à 120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon

Ohje

  1. Kuori punajuuret, porkkanat ja juuriselleri. Raasta raastimen karkealla terällä. Leikkaa kaali ja sipulit suikaleiksi. Hienonna valkosipulit.
  2. Sulata voi kattilassa (väh. 3 l), lisää tomaattipyree. Kuullota kasvissuikaleita sekoitellen kattilassa, jotta ne pehmenevät hiukan. Lisää tilkka vettä, jos tomaattipyre tarttuu kattilaan kiinni.
  3. Lisää liemi, valkoviinietikka, laakerinlehdet ja mustapippurit. Anna kiehua kannen alla keskiteholla n. 1 h .
  4. Mausta suolalla. Lisää tarvittaessa hiukan vettä.
  5. Tarjoa smetanan kanssa.

Vinkki

Halutessasi voit lisätä keittoon savukylkeä tai pekonia. Lisää se pieninä kuutioina yhdessä tomaattipyreen kanssa ja anna rapeutua. Voit korvata tuoreet punajuuret etikkasäilötyillä punajuurisuikaleilla. Tällöin keittoon ei tarvitse lisätä viinietikkaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 46 kcal
Proteiini 0,7 g
Hiilihydraatti 4,2 g
Rasva 2,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search