Borssikeitto

Borssikeitto
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Borssikeitto

Borssikeitto

Borssikeitto on pääasiassa juureksista koostuva happaman maukas keitto. Halutessasi voit lisätä keittoon sianlihaa tuomaan lisämakua ja ruokaisuutta. Borssikeitto tarjotaan perinteisesti smetanan kanssa.

Valmistusaika

Työaika
45 min
kypsennysajat yhteensä
1 h
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
1414 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
500 g
punajuurta
150 g
porkkanaa
75 g
juuriselleriä
n. 700 g
kaalia
2
sipulia
2 - 3
valkosipulin kynttä
2 rkl
3 rkl
tomaattipyreetä
1 ½ - 2 l
kana-, liha- tai kasvislientä
2 rkl
valkoviinietikkaa
2
laakerinlehteä
10
kokonaista mustapippuria
1 ½ tl
suolaa

Pinnalle

1 - 2 prk (à 120 g)

Ohje

  1. Kuori punajuuret, porkkanat ja juuriselleri. Raasta raastimen karkealla terällä. Leikkaa kaali ja sipulit suikaleiksi. Hienonna valkosipulit.
  2. Sulata voi kattilassa (väh. 3 l), lisää tomaattipyree. Kuullota kasvissuikaleita sekoitellen kattilassa, jotta ne pehmenevät hiukan. Lisää tilkka vettä, jos tomaattipyre tarttuu kattilaan kiinni.
  3. Lisää liemi, valkoviinietikka, laakerinlehdet ja mustapippurit. Anna kiehua kannen alla keskiteholla n. 1 h .
  4. Mausta suolalla. Lisää tarvittaessa hiukan vettä.
  5. Tarjoa smetanan kanssa.
Vinkki

Vinkki

Halutessasi voit lisätä keittoon savukylkeä tai pekonia. Lisää se pieninä kuutioina yhdessä tomaattipyreen kanssa ja anna rapeutua.Voit korvata tuoreet punajuuret etikkasäilötyillä punajuurisuikaleilla. Tällöin keittoon ei tarvitse lisätä viinietikkaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
47 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.