Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Calzone

Pizzan ystävälle pientä vaihtelua: ei niinkään maussa, vaan muodossa. Calzone on mainio nautittava myös sormiruokana, sillä kannellinen pizza ei sotke sormia.

Calzone

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 25 g hiivaa
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 5 dl vehnäjauhoja

Tomaattiseos

  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • ½ rkl oreganoa
  • ½ rkl basilikaa
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Kinkku-ananas-AURA täyte

  • 200 g palvikinkkua
  • 4 ananasrenkaita
  • 1 pkt (175 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • 1 pussi (150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste

Ohje

Pohja

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Sekoita joukkoon suola, jauhota ja lopuski Oivariini. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
  3. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla. Valmista sillä välin tomaattiseos ja täyte.
  4. Jaa taikina neljään osaan. Kauli pohjat pyöreiksi pohjiksi (Ø n. 30 cm).
  5. Levitä tomaattiseos vain pohjien toiselle puoliskolle. Ripota päälle kinkkusuikaleet, valutetut ananakset sekä viipaloitu AURA.
  6. Taita pohjien täyttämätön puolisko kanneksi niin, että pohjan ja kannen reunat tulevat päällekkäin.
  7. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla pelti kerrallaan 12 - 14 min tai kunnes kypsiä. Pellille mahtuu kaksi calzonea.

Tomaattiseos ja täyte

  1. Valuta tomaattimurska siivilässä. Mausta.
  2. Leikkaa kinkku suikaleiksi tai kuutioiksi. Viipaloi AURA. Paloittele valutetut ananasrenkaat.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 184 kcal
Proteiini 8,6 g
Hiilihydraatti 16,8 g
Rasva 8,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search