Calzone

Calzone

Pizzan ystävälle pientä vaihtelua: ei niinkään maussa, vaan muodossa. Calzone on mainio nautittava myös sormiruokana, sillä kannellinen pizza ei sotke sormia.

57 min
keskitaso
180 kcal / 100g
2
7

Ainekset4 kpl

4 kpl

Pohja

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
½ dl
5 dl
vehnäjauhoja

Tomaattiseos

1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
½ rkl
oreganoa
½ rkl
basilikaa
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 tl
sokeria
½ tl
rouhittua mustapippuria

Kinkku-ananas-AURA täyte

200 g
palvikinkkua
4
ananasrenkaita
1 pkt (175 g)
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Pohja

  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  3. Sekoita joukkoon suola, jauhota ja lopuski Oivariini. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
  4. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla. Valmista sillä välin tomaattiseos ja täyte.
  5. Jaa taikina neljään osaan. Kauli pohjat pyöreiksi pohjiksi (Ø n. 30 cm).
  6. Levitä tomaattiseos vain pohjien toiselle puoliskolle. Ripota päälle kinkkusuikaleet, valutetut ananakset sekä viipaloitu AURA.
  7. Taita pohjien täyttämätön puolisko kanneksi niin, että pohjan ja kannen reunat tulevat päällekkäin.
  8. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla pelti kerrallaan 12 - 14 min tai kunnes kypsiä. Pellille mahtuu kaksi calzonea.
  9. Tomaattiseos ja täyte

  10. Valuta tomaattimurska siivilässä. Mausta.
  11. Leikkaa kinkku suikaleiksi tai kuutioiksi. Viipaloi AURA. Paloittele valutetut ananasrenkaat.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
180 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g
Kalsium
115 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›