Chorizopiiras

Chorizopiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Chorizopiiras

Chorizopiiras

Pikantti chorizo sopii erinomaisesti suolaisen piirakan täytteeksi. Tämä piirakka sopii esimerkiksi tupaantuliaisiin tai illanistujaisiin raikkaan salaatin kanssa tarjottuna.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
35 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
33 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

3 dl
vehnäjauhoja ja / tai sämpyläjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ dl (25 g)
¾ dl
¾ dl

Täyte

200 g
chorizo-makkaraa tai palvikinkkua
1 iso (250 g)
paprika
1 (250 g)
purjo
1 rkl
1 ¾ dl
2
kananmunaa
2 ½ dl (125 g)

Ohje

  1. Valmistele ensin täytettä: Leikkaa chorizo n. 1/2 cm:n viipaleiksi tai kuutioiksi. Paista niitä hetki kuumalla paistinpannulla, niin että ne saavat väriä. Siirrä pois pannulta.
  2. Kuutioi paprika. Hienonna halkaistu ja pesty purjo.
  3. Kuullota paprikaa ja purjoa rasvassa pannulla. Nosta levyltä ja anna jäähtyä.
  4. Pohjataikina: Käytä pelkkiä vehnäjauhoja tai esim. 2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl sämpyläjauhoja. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja juustoraaste. Lisää Oivariini ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi ja taputtele uunivuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja ylös reunoille. Esipaista pohjaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 10 min.
  5. Yhdistä täytteen aineet, säästä juustoraasteesta n. 1/2 dl piiraan pinnalle.
  6. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Ripota pinnalle loppu juustoraaste
  7. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä.
  8. Tarjoa esim. illanistujaisissa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
218 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.