Välimeren täytetty leipä

Välimeren täytetty leipä
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Välimeren täytetty leipä

Välimeren täytetty leipä

Tämä muhkea ja maukas leipä kätkee leivänpäälliset sisuksiinsa. Näyttävä ja herkullinen leipä maistuu kreikkalaiselle makumaailmalle.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa / pellillinen
25 min
kohotus
1 h 15 min
Yhteensä
2 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset2 leipää

2 leipää
3 dl
vettä
1 prk (200 g)
1 pussi
kuivahiivaa
n. 10 dl
vehnäjauhoja
3 tl
basilikaa
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
tomaattien öljyä

Täyte

1 prk (180 g)
2 (150 g)
tomaattia
n. 100 g
chorizo-makkaraa tai salamia
8
aurinkokuivattua tomaattia , öljyssä

Ohje

  1. Lämmitä vesi kevyesti. Kaada yleiskoneen kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti. Kun neste on kädenlämpöistä (+ 42 °C), lisää 2 dl jauhoa, johon on sekoitettu kuivahiiva.
  2. Jätä seos liinan alle lämpimään, ½ - 1 h. Valmista sillä välin täyte.
  3. Mausta taikinajuuri basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  4. Alusta jauhot joukkoon yleiskoneen taikinakoukkua käyttäen. Lisää loppuvaiheessa aurinkokuivattujen tomaattien öljy. Anna koneen vaivata taikinaa 5 min.
  5. Jaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kahteen osaan. Taputtele ja taittele päällekkäin muutamia kertoja. Muotoile kahdeksi tasapaksuksi tangoksi, pituus 23 - 25 cm. Nosta leivät omille uunipelleille leivinpaperin päälle.
  6. Leikkaa leipiin pituussuunnassa syvä viilto lähes pohjaan asti, jättäen päädyt ehjäksi noin 1 cm:n matkalta. Venytä viiltoa hieman auki ja painele täytteet viillon sisään. Kohota liinan alla 45 min.
  7. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita pohjalle laakea vesiastia. Kun neste poreilee, alenna lämpö 200 asteeseen. Paista leipä kerrallaan kypsäksi uunin keskitasolla n. 25 min. Peitä täyte leivinpaperilla paistamisen puolessa välissä. Lisää tarvittaessa vettä astiaan.
  8. Tarjoa leipä lämpimänä.
  9. TÄYTE

  10. Valuta salaattijuustot. Poista tomaateista siemenet. Kuutioi tomaatit ja chorizo, suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Yhdistä keskenään.
Vinkki

Vinkki

Jos käytät tuorehiivaa (25 g), sekoita se haaleaan vesi-jogurttinesteeseen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
217 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.