Filo-jauhelihatyynyt kreikkalaiseen tapaan

Filo-jauhelihatyynyt kreikkalaiseen tapaan

1 h 5 min
haastava
159 kcal / 100g
0
0

Rapean filotaikinan sisään on piilotettu herkullinen jauheliha-kasvis-juustotäyte.

Ainekset

12 palaa
1 pkt (450 g)
filotaikinaa
125 g

Täyte

400 g
lampaan paistijauhelihaa ja/tai naudan paistijauhelihaa
2 tl
¾ tl
suolaa
1 rkl
oreganoa
1 tl
pippurisekoitusta
3 (550 g)
isoa sipulia
4 - 6
valkosipulin kynttä
1 dl (65 g)
oliiviviipaleita
2 isoa (420 g)
paprikaa , punainen ja keltainen
1 prk (180 g)
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 dl
persiljaa hienonnettuna

Pinnalle

2 rkl
seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

Ohje

  1. Sulata filotaikinalevyt etukäteen pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valmista täyte: Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa. Sekoita joukkoon suola, oregano ja pippurisekoitus. Lisää sipulit ja valkosipulin kynnet hienonnettuina. Kuullota. Lisää siivilässä valutetut oliivit ja pieniksi kuutioiksi leikatut paprikat. Nosta pannu levyltä, anna jäähtyä.
  3. Valuta ja huuhdo salaattijuustokuutiot nopeasti siivilässä. Sekoita niiden joukkoon hunaja ja persilja, anna maustua hetki kulhossa.
  4. Sulata voi. Nosta yksi ohut filolevy voidellulle leivinpaperiarkille. Voitele sen pinta voisulalla pullasutia käyttäen. Nosta päälle toinen ohut levy. Voitele. Toista tämä, kunnes levyjä on päällekkäin 5 - 6 kpl. Siirrä filolevypino uunipannulle leivinpaperille. Taikina saa nousta pannun reunoille.
  5. Ota loput filotaikinalevyt ja tee niistä kansi samalla tavalla kuin pohja.
  6. Lusikoi täyte uunipannulle filopohjan päälle 12 keoksi (esim. 3 x 4). Jaa kekojen päälle maustuneet salaattijuustokuutiot. Nosta toinen filolevypino täytteen päälle. Painele kämmenen syrjällä kansilevyä niin että muodostuu tyynyjä. Leikkaa vielä tyynyt irti toisistaan leivinpyörällä. Ripota pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä.
  7. Paista 175 asteessa 30 - 35 min uunin ala/keskiosassa.
  8. Tarjoa glögin, teen tai maidon kanssa.

Vinkki

* Varaa valmistusta varten puhdas keittiöpyyhe, kastele se kylmällä vedellä. Peitä sillä tarvittaessa valmistuksen aikana voitelemattomat filolevyt, jotta ne eivät kuivu.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
159 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
13 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
48 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)