
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 20 min
Passiivinen
35 min
Yhteensä
1 h 55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 3 dl vettä
- ½ pkt (à 50 g) hiivaa
- ½ tl suolaa
-
50 g
Valio Eila® voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 7 dl vehnäjauhoja
Pinaatti-juustotäyte
- 3 (300 g) sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
-
15 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 pussia (à 150 g) pakastepinaattia
- 4 kananmunaa
-
4 dl
Valio Eila® paksumpi ruokakermaaValio paksumpi ruokakerma on maultaan täyteläisempää ja rakenteeltaan tavanomaista paksumpaa ruokakermaa. Se sopii erinomaisesti kastikkeisiin,…
- 1 rkl oreganoa
- ½ tl suolaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
-
2 prk (à 180 g)
Valio salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
Jaa resepti
Ohje
- Aloita piirakan valmistaminen sekoittamalla kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja sulatettu voi. Lisää jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Kohota taikina liinan alla.
- Taputtele tai kauli kohonnut piirakkataikina uunipannulle leivinpaperin päälle, nosta myös reunoille. Anna kohota liinan alla täytteen valmistumisen ajan.
- Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla Oivariini rasvassa. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet sekä pinaatti. Sekoittele ja anna ylimääräisen nesteen haihtua. Anna jäähtyä hiukan.
- Vatkaa munien rakenne rikki. Yhdistä kaikki täytteen aineet keskenään, juustokuutiot valutettuina. Kaada täyte taikinapohjalle.
- Paista piirakkaa 200 asteessa 35 - 40 min uunin keskiosassa.
- Tarjoa Kreikkalainen pinaatti-juustopiirakka salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
156 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
14,9 g
Rasva
7,9 g
Tyydyttynyt rasva
4,2 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa