Kreikkalainen pinaatti-juustopiirakka

Kreikkalainen pinaatti-juustopiirakka

1 h 55 min
keskitaso
166 kcal / 100g
2
0

Pinaatti-juustopiirakka tuo pöytään kreikkalaisia makuja ja sopii tarjottavaksi pikkusuolaisena.

Ainekset

1 uunipellillinen

Pohja

3 dl
vettä
½ pkt (à 50 g)
hiivaa
½ tl
suolaa
50 g
7 dl
vehnäjauhoja

Pinaatti-juustotäyte

3 (300 g)
sipulia
3
valkosipulin kynttä
1 rkl
2 pussia (à 150 g)
pakastepinaattia
4
kananmunaa
4 dl
1 rkl
oreganoa
½ tl
suolaa
1 tl
mustapippurirouhetta
2 prk (à 180 g)

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen sekoittamalla kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja sulatettu voi. Lisää jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Kohota taikina liinan alla.
  2. Taputtele tai kauli kohonnut piirakkataikina uunipannulle leivinpaperin päälle, nosta myös reunoille. Anna kohota liinan alla täytteen valmistumisen ajan.
  3. Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla Oivariini rasvassa. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet sekä pinaatti. Sekoittele ja anna ylimääräisen nesteen haihtua. Anna jäähtyä hiukan.
  4. Vatkaa munien rakenne rikki. Yhdistä kaikki täytteen aineet keskenään, juustokuutiot valutettuina. Kaada täyte taikinapohjalle.
  5. Paista piirakkaa 200 asteessa 35 - 40 min uunin keskiosassa.
  6. Tarjoa Kreikkalainen pinaatti-juustopiirakka salaatin kanssa.

Vinkki

* Voit korvata pakastepinaatin tuoreella pinaatilla (n. 500 g). Kiehauta se runsaassa vedessä, siivilöi, purista ylimääräinen neste pois, hienonna.* Valio ruokakerman tilalla voit käyttää Valio kermaviiliä. Käytä täytteessä tällöin vain 3 munaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
166 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
8 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)