
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
5 h
Yhteensä
6 h
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKaakaokakkupohja
- 1 kananmuna
- 1 keltuainen
- 2 rkl sokeria
- ¼ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
- ½ tl vaniljasokeria
- ½ tl leivinjauhetta
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Appelsiiniraita
- 2 liivatetta
-
3 dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
Colamousse
- 4 liivatetta
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoaValio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
- 1 dl colan makuista virvoitusjuomatiivistettä, esim. Soda Stream Cola Premium Taste
- 2 valkuaista
- ½ dl sokeria
-
2 rkl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
Kiille
- ½ liivatetta
- ½ dl colalimonadia
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kaakojauheella Ø 18 cm kakku- tai irtopohjavuoka.
- Vatkaa muna, keltuainen ja sokeri vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi. Säästä valkuainen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Nostele voisula ja sihdatut kuivat aineet muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
- Paista uunin keskitasolla 20 min.
- Irrota hieman jäähtynyt kakkupohja vuoasta. Pese vuoka ja vuoraa se foliolla (kiiltävä pinta ylöspäin) appelsiiniraitaa varten.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Keitä appelsiinimehua kasaan muutama minuutti, kunnes n. 1 dl nesteestä on haihtunut. Lisää liivatteet kuuman mehun joukkoon. Kaada mehu vuokaan ja laita pakastimeen jähmettymään.
- Pingota Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita kakkupohja vuoan keskelle. Irrota jäätynyt appelsiinilevy varovasti foliosta ja laita kakkupohjan päälle.


Cola-appelsiinimousse
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto ja virvoitusjuomatiiviste keskenään.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähin erin vaahdotuksen aikana. Valmis vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
- Kuumenna appelsiinimehu mikrossa esim. kahvikupissa. Lisää liivatteet kuumaan nesteeseen ja sekoita. Sekoita liivateseos tuorejuuston joukkoon. Nostele lopuksi joukkoon marenkivaahto.
- Kaada cola-appelsiinimousse vuokaan reunoilta aloittaen. Varmista, että moussea on reunoilla kauttaaltaan napauttamalla vuokaa pöytään. Tasoita pinta.
- Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
- Laita 1/2 liivatelehti kylmään veteen pehmenemään. Kiehauta mikrossa 1 rkl colajuomaa. Sulata liivate siihen. Lisää vielä 2 rkl colajuomaa ja sekoita. Lusikoi seos hyytyneen kakun pinnalle. Anna jähmettyä jääkaapissa väh. 1 t.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
214 kcal
Proteiini
10,3 g
Hiilihydraatti
19 g
Rasva
10,7 g
Tyydyttynyt rasva
5,9 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa