Cola-appelsiinijuustokakku

Cola-appelsiinijuustokakku

6 h
haastava
209 kcal / 100g
4
8

Tämä kakku sai inspiraationsa limonadista. Colanmakuinen kakku on lastenjuhlien suosikki. Pinnalle ripoteltava, poksuva karkkirouhe yllättää ja ilahduttaa pieniä juhlijoita ja luo kakkuun limonadin kuplivuutta. Kakun voi juhlan teeman mukaan koristella myös erilaisilla colanmakuisilla karkeilla tai valkosuklaaviuhkoilla.

Ainekset

12 annosta

Kaakaokakkupohja

1
kananmuna
1
keltuainen
2 rkl
sokeria
¼ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
kaakaojauhetta
½ tl
vaniljasokeria
½ tl
leivinjauhetta
50 g

Appelsiiniraita

2
liivatetta
3 dl

Colamousse

4
liivatetta
2 rasiaa (à 200 g)
1 dl
colan makuista virvoitusjuomatiivistettä , esim. Soda Stream Cola Premium Taste
2
valkuaista
½ dl
sokeria
2 rkl

Kiille

½
liivatetta
½ dl
colalimonadia

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kaakojauheella Ø 18 cm kakku- tai irtopohjavuoka.
  2. Vatkaa muna, keltuainen ja sokeri vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi. Säästä valkuainen.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Nostele voisula ja sihdatut kuivat aineet muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista uunin keskitasolla 20 min.
  5. Irrota hieman jäähtynyt kakkupohja vuoasta. Pese vuoka ja vuoraa se foliolla (kiiltävä pinta ylöspäin) appelsiiniraitaa varten.
  6. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Keitä appelsiinimehua kasaan muutama minuutti, kunnes n. 1 dl nesteestä on haihtunut. Lisää liivatteet kuuman mehun joukkoon. Kaada mehu vuokaan ja laita pakastimeen jähmettymään.
  7. Pingota Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita kakkupohja vuoan keskelle. Irrota jäätynyt appelsiinilevy varovasti foliosta ja laita kakkupohjan päälle.
  8. Cola-appelsiinimousse

  9. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto ja virvoitusjuomatiiviste keskenään.
  10. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähin erin vaahdotuksen aikana. Valmis vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
  11. Kuumenna appelsiinimehu mikrossa esim. kahvikupissa. Lisää liivatteet kuumaan nesteeseen ja sekoita. Sekoita liivateseos tuorejuuston joukkoon. Nostele lopuksi joukkoon marenkivaahto.
  12. Kaada cola-appelsiinimousse vuokaan reunoilta aloittaen. Varmista, että moussea on reunoilla kauttaaltaan napauttamalla vuokaa pöytään. Tasoita pinta.
  13. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
  14. Laita 1/2 liivatelehti kylmään veteen pehmenemään. Kiehauta mikrossa 1 rkl colajuomaa. Sulata liivate siihen. Lisää vielä 2 rkl colajuomaa ja sekoita. Lusikoi seos hyytyneen kakun pinnalle. Anna jähmettyä jääkaapissa väh. 1 t.

Vinkki

* Jos sinulla ei ole Ø 18 cm:n kakkuvuokaa, voit tehdä suklaapohjan ja appelsiiniraidan 1,5-kertaisina Ø 23 cm:n vuokaan. Tällöin kakun eri kerrokset tulevat reunoihin saakka.* Koristele kakku lastenjuhliin colanmakuisella poksahtelevalla karkkirouheella, (esim. Chupa Chups). Ripottele rouhe kakun päälle juuri ennen tarjoilua.* Koristele kakku Halloween-juhliin erilaisilla karkeilla (esim. madoilla ja/tai pääkalloilla).* Valkosuklaaviuhkat: Sulata valkosuklaa. Lusikoi leivinpaperille pieniä (n. 1 tl) valkosuklaakasoja, jätä tilaa ympärille. Vedä lusikan pesällä hiukan kaartaen valkosuklaa viuhkaksi. Anna jähmettyä huoneenlämmössä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
209 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
12 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
28 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)