Couscous-broilerisalaatti ja minttukastike

Couscous-broilerisalaatti ja minttukastike
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Couscous-broilerisalaatti ja minttukastike

Couscous-broilerisalaatti ja minttukastike

Ruokaisa Couscous-broilerisalaatti sopii lounaaksi tai vaikka piknik-evääksi.

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaa

tai 2 rklValio Eila® voita
400 g
marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
1 tl
rouhittua mustapippuria
2 dl
vettä
1
kanaliemikuutio
1 rasia (200 g)
2 dl
couscousia
1 iso
hapahko omena
1 ruukku
jääsalaattia
1
roomansalaattia
10 kpl
pisara- tai miniluumutomaatteja

Pinnalle

½ dl
paahdettuja mantelilastuja

Minttukastike

2 prk (à 200 g)
n. 1/2 dl
tuoretta minttua
2 - 3 rkl
hunajaa tai sokeria
2 - 3 tl
sitruunamehua

Ohje

  1. Valmista ensin minttukastike; sekoita kermaviiliin hienonnettu minttu, hunaja ja sitruunamehu. Laita kastike jääkaappiin.
  2. Kuumenna rasva pannussa. Lisää fileesuikaleet ja paista kypsiksi. Mausta pippurilla.
  3. Lisää vesi, liemikuutio ja tuorejuusto. Kun seos alkaa kiehua, lisää couscous. Nosta pannu liedeltä, sekoita ja anna hautua kannen alla n. 5 min tai kunnes couscous on kypsynyt. Jäähdytä. Lisää lopuksi kuutioitu omena.
  4. Pese ja kuivaa salaatit. Revi ne pienemmiksi. Halkaise tomaatit.
  5. Yhdistä ainekset kerroksittain laakealle vadille. Ripottele päälle paahdetut mantelilastut.
  6. Tarjoa minttukastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
132 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.