Grillikasvis-couscoussalaatti

Grillikasvis-couscoussalaatti

30 min
keskitaso
77 kcal / 100g
6
1

Couscoussalaatti on ruokaisa lisäkesalaatti kana- tai liharuoille tai kasvisruoka sellaisenaan. Sen voi syödä lämpimänä tai kylmänä.

Ainekset

4 annosta
2 (200 g)
punasipulia
2
valkosipulin kynttä
1
punainen paprika
1
keltainen paprika
1 pieni (200 g)
kesäkurpitsa
3 rkl
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
4 dl
vettä
2 dl
couscousia
1
sitruuna
1 dl
persiljaa

Jogurttikastike

3 dl
½ dl
tuoretta korianteria
2 tl
hunajaa
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Yhdistä ensin kastikeainekset, lisää korianteri hienonnettuna. Anna maustua peitettynä jääkaapissa salaatin valmistamisen ajan.
  2. Kuori ja paloittele sipulit. Leikkaa paprikat ja kesäkurpitsa isohkoiksi paloiksi
  3. Laita kasvikset laakeaan uunivuokaan. Lisää 2 rkl Oivariini rasvaa, 1/2 tl suolaa ja mustapippuria myllystä. Sekoita.
  4. Paahda kasviksia uunin yläosassa 225 asteessa n. 15 min tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä
  5. Mittaa couscous tilavaan teräskulhoon tai kattilaan. Kaada päälle kiehuva vesi. Peitä alumiinifoliolla tai kattilan kannella.
  6. Pese sitruuna kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa. Purista mehu.
  7. Lisää kypsän couscousin joukkoon 1 rkl Oivariini rasvaa, 1/2 tl suolaa, mustapippuria myllystä, hienonnettu persilja, 1/4 dl sitruunamehua sekä raastettu sitruunan kuori. Sekoita haarukalla
  8. Yhdistä paahdetut kasvikset couscousin joukkoon
  9. Tarjoa salaatti joko lämpimänä tai kylmänä jogurttikastikkeen kanssa. Sopii pikkuruoaksi tai lisäkesalaatiksi esim. pita- tai naanleivän kanssa.
Lisukkeeksi
Kotitekoiset pitaleivät
1 h 27 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
77 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
4 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
31 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)