Couscoussalaatti

Couscoussalaatti

35 min
keskitaso
114 kcal / 100g
2
1

Couscoussalaatti sopii monien ruokien lisäkkeeksi. Kokeile sitä vaikkapa grilliruokien kanssa.

Ainekset

6 annosta
2 dl
täysjyväcouscousia
2 dl
vettä + 1/4 tl suolaa
1 rkl
1 (160 g)
iso punasipuli
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
2 tl
sokeria
1 (225 g)
punainen paprika
2 - 3
tomaattia tai 1 rasia (250 g) miniluumutomaatteja
1 dl
mustia oliiveja
1 prk (180 g)

Salaattipedille

1 pieni ruukku
jääsalaattia
1 pieni ruukku
rucolaa

Kastike

4 dl
4 tl
sokeria
½ dl
tuoretta minttua tai persiljaa

Ohje

  1. Kypsennä couscous: kiehauta vesi, lisää suola ja couscous. Sekoita. Nosta kattila liedeltä. Anna hautua kypsäksi kannen alla muutama min. Lisää voi. Sekoita irtonaiseksi. Jäähdytä.
  2. Leikkaa sipuli ensin kahtia ja sitten aivan ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon. Mittaa päälle öljy, mehu ja sokeri. Sekoita ja anna sipulin marinoitua sen aikaa kun valmistat salaattia.
  3. Kuutioi paprika. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi tai lohkoiksi. Valuta salaattijuusto. Huuhdo ja linkoa tai kuivaa salaatti ja rucola.
  4. Revi salaatinlehdet ja rucola. Levitä puolet niistä laakean tarjoiluvadin pohjalle.
  5. Sekoita couscous, vihannekset ja loput salaatinlehdet keskenään. Lusikoi salaattipedille. Murenna tai viipaloi päälle salaattijuusto.
  6. Sekoita kastikeaineet. Tarjoa eri astiasta.
  7. Tarjoa lisänä grillattuja bratwursteja tai muuta makkaraa.
Lisukkeeksi
Currywursti
20 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
114 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
6 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
67 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)