Couscoussalaatti

Couscoussalaatti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Couscoussalaatti

Couscoussalaatti

Couscoussalaatti sopii monien ruokien lisäkkeeksi. Kokeile sitä vaikkapa grilliruokien kanssa.

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
2 dl
täysjyväcouscousia
2 dl
vettä + ripaus suolaa
1 rkl
1 (160 g)
iso punasipuli
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
2 tl
sokeria
1 (225 g)
punainen paprika
2 - 3
tomaattia
1 dl
mustia oliiveja
1 prk (180 g)

Salaattipedille

1 ruukku
jääsalaattia
1 ruukku
rucolaa

Kastike

4 dl
4 tl
sokeria
½ dl
tuoretta minttua tai persiljaa

Ohje

  1. Kypsennä couscous: kiehauta vesi, lisää suola ja couscous. Sekoita. Nosta kattila liedeltä. Anna hautua kypsäksi kannen alla muutama min. Lisää voi. Sekoita irtonaiseksi. Jäähdytä.
  2. Leikkaa sipuli ensin kahtia ja sitten aivan ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon. Mittaa päälle öljy, mehu ja sokeri. Sekoita ja anna sipulin marinoitua sen aikaa kun valmistat salaattia.
  3. Kuutioi paprika. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi tai lohkoiksi. Valuta salaattijuusto. Huuhdo ja linkoa tai kuivaa salaatti ja rucola.
  4. Revi salaatinlehdet ja rucola. Levitä puolet niistä laakean tarjoiluvadin pohjalle.
  5. Sekoita couscous, vihannekset ja loput salaatinlehdet keskenään. Lusikoi salaattipedille. Lisää päälle salaattijuusto.
  6. Sekoita kastikeaineet. Tarjoa eri astiasta.
  7. Tarjoa lisänä grillattuja bratwursteja tai muuta makkaraa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
114 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.