
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Ohukaistaikina
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
-
3 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ripaus suolaa
-
½ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Paistamiseen
-
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Appelsiinisiirappi
-
½ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl sokeria
- 2 appelsiinia
- ½ dl sitruslikööriä, esim. Cointreau
Ohukaistaikina
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
- 3 dl Valio maitoa
- ripaus suolaa
- ½ dl Valio voita
Paistamiseen
- Valio voita
Appelsiinisiirappi
- ½ dl Valio voita
- ½ dl sokeria
- 2 appelsiinia
- ½ dl sitruslikööriä, esim. Cointreau
Jaa resepti
Ohje
- Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito, vehnäjauhot ja suola. Sekoita, kunnes taikina on samettista. Anna taikina turvota jääkaapissa väh. 1 t
- Paista ohukaiset voissa keskilämmöllä ja nosta ne lautaselle sivuun.
- Sulata sokeri pannussa. Lisää voi ja sekoita, kunnes se on sulanut. Raasta toisen appelsiinin kuori ohuelti ja lisää pannulle. Lisää myös appelsiinin mehu. Kiehauta ja alenna lämpöä. Lisää sitruslikööri.
- Taittele letut 4:ään osaan ja lisää ne pannulle. Nostele hiukan, että siirappi maustaa letut tasaisesti.
- Ota jäljelle jääneestä appelsiinista kalvottomia lohkoja ja lisää koristeeksi lettujen päälle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
141 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
17,8 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2,5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- Valio voita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.