
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
4 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 4 keltuaista
- 2 isoa (à 56 g) mantelikrokantti-suklaata, Daim
-
½ l
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa maito, sokeri ja vaniljasokeri paksupohjaiseen kattilaan.
- Riko keltuaiset haarukalla kulhossa.
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi.
- Lisää keltuaiset vähitellen samalla sekoittaen.
- Jatka seoksen lämmittämistä samalla sekoittaen, kunnes seos sakenee ja muuttuu kiisselimäiseksi. Nosta seos heti sakeutumisen jälkeen pois, älä anna kiehahtaa.
- Jäähdytä vaniljakiisseli kylmässä vesihauteessa välillä sekoittaen. Näin kiisseli ei kuorretu.
- Rouhi suklaa veitsellä. Vaahdota kerma.
- Lisää vaniljakiisseli ja suklaarouhe kermavaahtoon. Sekoita varovasti esim. nuolijalla nostellen.
- Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeistuksen mukaan.
- Halutessasi voit laittaa jäätelömassan vielä pakastimeen. Näin saat jäätelöstä kiinteämpää ja voit pyörittää siitä jäätelökauhalla vaikka annospalloja.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
216 kcal
Proteiini
3,1 g
Hiilihydraatti
11,1 g
Rasva
17,9 g
Tyydyttynyt rasva
10,1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa