Daim jäätelö

Daim jäätelö
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Daim jäätelö

Daim jäätelö

Jäätelökone pyörittää tämän täyteläisen, klassisella Daim suklaalla ryyditetyn jäätelön. Sen voi nauttia heti pehmeänä, softismaisena jäätelönä tai lisäpakastuksen jälkeen kiintämpänä herkkuna.

Valmistusaika

Työaika
15 min
tekeytyminen
25 min
jäähdytys
20 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
4 dl
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4
keltuaista
2 isoa (à 56 g)
mantelikrokantti-suklaata , Daim
½ l

Ohje

  1. Mittaa maito, sokeri ja vaniljasokeri paksupohjaiseen kattilaan.
  2. Riko keltuaiset haarukalla kulhossa.
  3. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi.
  4. Lisää keltuaiset vähitellen samalla sekoittaen.
  5. Jatka seoksen lämmittämistä samalla sekoittaen, kunnes seos sakenee ja muuttuu kiisselimäiseksi. Nosta seos heti sakeutumisen jälkeen pois, älä anna kiehahtaa.
  6. Jäähdytä vaniljakiisseli kylmässä vesihauteessa välillä sekoittaen. Näin kiisseli ei kuorretu.
  7. Rouhi suklaa veitsellä. Vaahdota kerma.
  8. Lisää vaniljakiisseli ja suklaarouhe kermavaahtoon. Sekoita varovasti esim. nuolijalla nostellen.
  9. Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeistuksen mukaan.
  10. Halutessasi voit laittaa jäätelömassan vielä pakastimeen. Näin saat jäätelöstä kiinteämpää ja voit pyörittää siitä jäätelökauhalla vaikka annospalloja.
Vinkki

Vinkki

Jos jäätelökone on pieni, etkä saa kaikkea jäätelömassaa siinä kerralla tehtyä, voit valmistaa lopusta jäätelömassasta jäädykeen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
264 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.