Enkelin limettileivokset

Enkelin limettileivokset

45 min
keskitaso
256 kcal / 100g
1
0

Limettileivonnaiset ovat ihanan raikas tarjottava kahvipöytään. Leivonnaiset valmistuvat helposti uunipannulla, joten niitä riittää tarjoiltavaksi isommallekin joukolle.

Ainekset

12 kpl

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

½ dl

Täyte

1
limetin mehu ja kuori
1 prk (200 g)
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 dl

Koristeluun

nonparelleja

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet seoksena vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada leivinpaperille uunipannulle.
  2. Paista 200 asteessa n. 10 min. Ripota leivinpaperille sokeria tai korppujauhoja. Kumoa pohja sen päälle. Irrota leivinpaperi. Jäähdytä.
  3. Leikkaa kahteen osaan. Kostuta pohjalevy maidolla.
  4. Valmista täyte: Pese limetti kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta kuorta raastimen hienolla terällä. Purista mehu. Lisää rahkaan limetinkuori ja -mehu, sokerit sekä vaahdoksi vatkattu kerma.
  5. Levitä 1/3 täytteestä pohjalle. Nosta päälle toinen levy. Kostuta. Levitä päälle loput täytteestä. Koristele nonparelleilla ja leikkaa leivoksiksi

Vinkki

* Lisää halutessasi alimmalle pohjalevylle 2 - 3 dl valutettua, pieniksi kuutioiksi leikattua säilykeaprikoosia tai -mandariinia tai tuoreita mansikoita viipaleina

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
256 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
12 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
76 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)