Hyppää sisältöön
Enkelin limettileivokset

Enkelin limettileivokset

Limettileivonnaiset ovat ihanan raikas tarjottava kahvipöytään. Leivonnaiset valmistuvat helposti uunipannulla, joten niitä riittää tarjoiltavaksi isommallekin joukolle.

Enkelin limettileivokset

Ainekset

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • ½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Täyte

  • 1 limetin mehu ja kuori
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa sitruuna
    Valio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g sitruuna laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu

Koristeluun

  • 0 kg nonparelleja

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet seoksena vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada leivinpaperille uunipannulle.
  2. Paista 200 asteessa n. 10 min. Ripota leivinpaperille sokeria tai korppujauhoja. Kumoa pohja sen päälle. Irrota leivinpaperi. Jäähdytä.
  3. Leikkaa kahteen osaan. Kostuta pohjalevy maidolla.
  4. Valmista täyte: Pese limetti kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta kuorta raastimen hienolla terällä. Purista mehu. Lisää rahkaan limetinkuori ja -mehu, sokerit sekä vaahdoksi vatkattu kerma.
  5. Levitä 1/3 täytteestä pohjalle. Nosta päälle toinen levy. Kostuta. Levitä päälle loput täytteestä. Koristele nonparelleilla ja leikkaa leivoksiksi

Vinkki

Lisää halutessasi alimmalle pohjalevylle 2 - 3 dl valutettua, pieniksi kuutioiksi leikattua säilykeaprikoosia tai -mandariinia tai tuoreita mansikoita viipaleina

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 248 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 29,7 g
Rasva 12,1 g
Tyydyttynyt rasva 6,7 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi