
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1/5 pkt (10 g) hiivaa
- 5¼ dl vehnäjauhoja
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Pinnalle
- 1½ dl hienoa sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva. Lisää jauhot ja pehmeä voi.
- Anna taikinan kohota n. 1 tunti liinalla peitettynä.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa taikinaa hetkisen ja jaa se 5 osaan. Jaa jokainen osa vielä 10 palaksi.
- Pyöritä kevyesti jokaisesta palasta 20 - 25 cm:n mittainen, ohut tanko. Kaada sokeri laakealle vadille. Kierittele tangot sokerissa. Kiepauta rinkilöiksi leivinpaperin päälle pellille.
- Paista Euran rinkilät uunin ylä/keskiosassa vaalean kullanruskeiksi 175 asteessa 18 - 20 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
430 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
43,1 g
Rasva
26,2 g
Tyydyttynyt rasva
15,2 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa