Gluteeniton runebergin torttu

Gluteeniton runebergin torttu

Gluteenittomat Runebergin tortut onnistuvat helposti muffinipeltiin valmistettuina. Gluteenittomissa jauhoseoksissa on huomattavia eroja, joten ohjeen toimivuuden kannalta on tärkeää valita juuri ojeessa mainittu jauhoseos.

13 h 35 min
helppo
368 kcal / 100g
0

Ainekset6 kpl

6 kpl
100 g
½ dl
sokeria
½ dl
fariinisokeria
1
kananmuna
1 ½ dl
tummaa gluteenitonta jauhoseosta , Sunnuntai
¾ dl
mantelirouhetta
1 tl
leivinjauhetta
¼ tl
kardemummaa
1 dl

Kostutukseen

2 rkl
kuumaa vettä
1 rkl
sokeria
2 rkl
punssia , konjakkia tai mantelilikööriä

Koristeluun

½ dl
tomusokeria
n. 1 tl
kylmää vettä
½ dl

Ohje

  1. Sekoita sulatettu voi, sokerit ja muna.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
  3. Annostele taikina kuuteen voideltuun ja korppujauhotettuun (huomaa gluteenittomuus) runebergintorttuvuokaan tai muffinipeltiin (kuvassa).
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
  5. Jäähdytä hetken aikaa. Kumoa tortut.
  6. Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta tortut valelemalla kostutuslientä tortuille. Anna maustua peitettynä mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
  7. Sekoita tomusokeri ja vesi. Lisää vettä vähitellen ja laita vain sen verran, että saat seoksen tasaiseksi tahnaksi. Pursota se renkaaksi tortun päälle ulkoreunalle. Laita vadelmamarmeladia renkaan keskelle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
368 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g
Kalsium
103 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›