Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Gluteeniton runebergin torttu

Gluteenittomat Runebergin tortut onnistuvat helposti muffinipeltiin valmistettuina. Gluteenittomissa jauhoseoksissa on huomattavia eroja, joten ohjeen toimivuuden kannalta on tärkeää valita juuri ojeessa mainittu jauhoseos.

Gluteeniton runebergin torttu
Gluteeniton runebergin torttu

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 1½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta, Sunnuntai
  • ¾ dl mantelirouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl kardemummaa
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Kostutukseen

  • 2 rkl kuumaa vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl punssia, konjakkia tai mantelilikööriä

Koristeluun

  • ½ dl tomusokeria
  • 1 tl kylmää vettä
  • ½ dl vadelmamarmeladia tai -hilloa

Ohje

  1. Sekoita sulatettu voi, sokerit ja muna.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
  3. Annostele taikina kuuteen voideltuun ja korppujauhotettuun (huomaa gluteenittomuus) runebergintorttuvuokaan tai muffinipeltiin (kuvassa).
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
  5. Jäähdytä hetken aikaa. Kumoa tortut.
  6. Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta tortut valelemalla kostutuslientä tortuille. Anna maustua peitettynä mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
  7. Sekoita tomusokeri ja vesi. Lisää vettä vähitellen ja laita vain sen verran, että saat seoksen tasaiseksi tahnaksi. Pursota se renkaaksi tortun päälle ulkoreunalle. Laita vadelmamarmeladia renkaan keskelle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 368 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 38 g
Rasva 21 g
Tyydyttynyt rasva 10,3 g
Ravintokuitu 2,6 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search