
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
13 h 20 min
Yhteensä
13 h 35 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl sokeria
- ½ dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 1½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta, Sunnuntai
- ¾ dl mantelirouhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl kardemummaa
-
1 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Kostutukseen
- 2 rkl kuumaa vettä
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl punssia, konjakkia tai mantelilikööriä
Koristeluun
- ½ dl tomusokeria
- 1 tl kylmää vettä
- ½ dl
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita sulatettu voi, sokerit ja muna.
- Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
- Annostele taikina kuuteen voideltuun ja korppujauhotettuun (huomaa gluteenittomuus) runebergintorttuvuokaan tai muffinipeltiin (kuvassa).
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
- Jäähdytä hetken aikaa. Kumoa tortut.
- Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta tortut valelemalla kostutuslientä tortuille. Anna maustua peitettynä mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
- Sekoita tomusokeri ja vesi. Lisää vettä vähitellen ja laita vain sen verran, että saat seoksen tasaiseksi tahnaksi. Pursota se renkaaksi tortun päälle ulkoreunalle. Laita vadelmamarmeladia renkaan keskelle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
373 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
39,9 g
Rasva
20,8 g
Tyydyttynyt rasva
10,2 g
Ravintokuitu
2,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa