Gluteeniton vuokaleipä

Gluteeniton vuokaleipä
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Gluteeniton vuokaleipä

Gluteeniton vuokaleipä

Valmista gluteeniton leipä itse. Gluteeniton taikina tarttuu käsiin. Tee taikina yleiskoneella tai alusta se öljytyllä kädellä. Gluteeniton perunasosejauhe antaa makua ja mehevyyttä.

Valmistusaika

Työaika
10 min
kohotus
45 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h 35 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset1 leipä

1 leipä
½ l
50 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
½ dl
perunasosejauhetta , esim. Mummon muusi
2 rkl
6 dl
gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, (gluteeniton) perunasosejauhe ja Oivariini.
  2. Mittaa jauhot ja lisää taikinaan. Vaivaa taikinaa sen verran, että se on tasaista. Anna kohota lämpimässä paikassa n. kaksinkertaiseksi (1/2 t).
  3. Kaada taikina voideltuun, suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan.
  4. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä.
Vinkki

Vinkki

Voit käyttää gluteenitonta vuokaleipää voileipäkakkuun. Leikkaa ensin leivästä reunat/kuoret pois. Leikkaa sitten sahateräisellä veitsellä poikittain max.1 cm:n paksuisiksi levyiksi / paloiksi. Leipä saa olla tällöin edellisenä päivänä valmistettua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.