Gluteeniton vuokaleipä

Gluteeniton vuokaleipä

1 h 35 min
keskitaso
192 kcal / 100g
8
22

Valmista gluteeniton leipä itse. Gluteeniton taikina tarttuu käsiin. Tee taikina yleiskoneella tai alusta se öljytyllä kädellä. Gluteeniton perunasosejauhe antaa makua ja mehevyyttä.

Ainekset

1 leipä
½ l
50 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
½ dl
perunasosejauhetta , esim. Mummon muusi
2 rkl
6 dl
gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, (gluteeniton) perunasosejauhe ja Oivariini.
  2. Mittaa jauhot ja lisää taikinaan. Vaivaa taikinaa sen verran, että se on tasaista. Anna kohota lämpimässä paikassa n. kaksinkertaiseksi (1/2 t).
  3. Kaada taikina voideltuun, suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan.
  4. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä.

Vinkki

Voit käyttää gluteenitonta vuokaleipää voileipäkakkuun. Leikkaa ensin leivästä reunat/kuoret pois. Leikkaa sitten sahateräisellä veitsellä poikittain max.1 cm:n paksuisiksi levyiksi / paloiksi. Leipä saa olla tällöin edellisenä päivänä valmistettua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
4 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
150 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (21)

Nimetön22.5.2018 kello 18:59
Voiko tätä pakastaa ja käyttää myöhemmin esim. Voileipäkakkuun?
joppe_1327.6.2017 kello 0:38
Onnistuneen tuloksen saa juuri ohjeen mukaisilla Sunnuntai, gluteeniton jauhoseosella. (Gluteeniton vehnätärkkelys) Kokeilin tehdä Kotimaista, gluteeniton jauhoseoksella, jolloin leipä ei kohonnut ja jäi raa'aksi. (Gluteeniton täysjyväkaura). Gluteenittomien jauhojen alkuperä ilmeisesti muuttaa jauhojen koostumuksen oleellisesti.
Nimetön12.3.2017 kello 19:31
Hyvin onnistu. Vaatii hieman pidemmän kohoamisen n. 40min ja kohosi leivinuunin päällä, joten oli huoneen lämpöä lämpimämmässä kohoamassa. Paistoin sähköuunissa alimmalla tasolla.