Gluteeniton vuokaleipä

Gluteeniton vuokaleipä

Valmista gluteeniton leipä itse. Gluteeniton taikina tarttuu käsiin. Tee taikina yleiskoneella tai alusta se öljytyllä kädellä. Gluteeniton perunasosejauhe antaa makua ja mehevyyttä.

1 h 35 min
keskitaso
192 kcal / 100g
8
21

Ainekset1 leipä

1 leipä
½ l
50 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
½ dl
perunasosejauhetta , esim. Mummon muusi
2 rkl
6 dl
gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, (gluteeniton) perunasosejauhe ja Oivariini.
  2. Mittaa jauhot ja lisää taikinaan. Vaivaa taikinaa sen verran, että se on tasaista. Anna kohota lämpimässä paikassa n. kaksinkertaiseksi (1/2 t).
  3. Kaada taikina voideltuun, suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan.
  4. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä.

Vinkki

Voit käyttää gluteenitonta vuokaleipää voileipäkakkuun. Leikkaa ensin leivästä reunat/kuoret pois. Leikkaa sitten sahateräisellä veitsellä poikittain max.1 cm:n paksuisiksi levyiksi / paloiksi. Leipä saa olla tällöin edellisenä päivänä valmistettua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g
Kalsium
150 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)