Granolanäkkäri

Granolanäkkäri

55 min
helppo
387 kcal / 100g
0
0

Granolanäkkäri on terveellinen ja maukas välipala. Valitsemalla näkkärin päälle vähärasvaisen leikkeleen ja kasviksia, saat siitä vielä täyttävämmän. Näkkäri säilyy kuivassa paikassa huoneenlämmössä useamman viikon.

Ainekset

15 näkkileipää
1 dl
spelttihiutaleita
1 dl
vehnärouhetta
1 dl
pähkinärouhetta , esim. pekaani- ja hasselpähkinä
1 dl
erilaisia siemeniä , esim. pellavan- ja kurpitsansiemeniä
1 dl
kuivattuja marjoja , esim. mustikoita, mulperimarjoja tai karpaloita
2
kananmunaa
1 tl
suolaa
50 g

Päälle

Ohje

  1. Paahda hiutaleet, rouheet, pähkinät ja siemenet kuvalla pannulla. Anna jäähtyä hetki.
  2. Lisää joukkoon kuivatut marjat, muna, suola ja Oivariini. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä seos leivinpaperille uunipellille ohuelti. Voit käyttää apuna toista leivinpaperia. Paina se seoksen päälle ja kauli tai taputtele tasaiseksi.
  4. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 35 min. Leikkaa levy paloiksi heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
  5. Säilytä granolanäkkäri huoneenlämmössä kuivassa paikassa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
387 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
32 g
Suola
2,1 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)