Gundelin täytetyt ohukaiset

Gundelin täytetyt ohukaiset

5 h 30 min
haastava
208 kcal / 100g
0
0

Gundelin ohukaiset ovat yksi versio täytetyistä letuista, jotka tunnetaan Ranskassa nimellä crêpes, Itävallassa Palatschinken ja Unkarissa palacsinta.

Ainekset

6 annosta

Ohukaistaikina

6 dl
3
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa

Paistamiseen

Liekitykseen

1 dl
aprikoosilikööriä tai cointreauta

Täyte

3 rkl
tummaa rommia
1
appelsiinin kuori raastettuna
1 dl
rusinoita
1 prk (120 g)
1 dl
sokeria
½ tl
kanelia
100 g
vaniljanmakuista halvaa

Lisäksi

vadelmia

Ohje

  1. Esivalmistele täyte. Sekoita rommi, hyvin pestyn appelsiini raastettu kuori ja rusinat kulhossa. Anna maustua vähintään 4 tuntia, mielellään vuorokauden.
  2. Vatkaa smetana ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Mausta seos kanelilla ja murustetulla halvalla. Sekoita joukkoon rommi-rusinat. Nosta täyte kylmään ohukaisten valmistuksen ajaksi.
  3. Sekoita ohukaistaikinan aineet keskenään kulhossa. Anna turvota puolisen tuntia liinan alla.
  4. Kuumenna nokare voita pinnoitetulla paistinpannulla ja lisää 1-2 dl ohukaistaikinaa pannulle. Paista ohukaiset keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi. Taittele ohukaiset puoliksi ja jälleen puoliksi lautaselle odottamaan liekitystä.
  5. Kun ohukaiset on paistettu, nosta puolet ohukaisista (n. 6 kpl) kuumalle paistinpannulle. Lisää puolet likööristä ohukaisten päälle ja sytytä tulitikulla alkoholi palamaan. Älä koskaan liekitä liesituulettimen alla.
  6. Nosta ohukaiset tarjoilulautaselle. Liekitä loput ohukaiset samalla tavalla.
  7. Tarjoile ohukaiset rommi-rusinatäytteen ja vadelmien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
208 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
8 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
112 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)