Hapankaalipata eli Bigos

Hapankaalipata eli Bigos

1 h 15 min
keskitaso
117 kcal / 100g
4
4

Bigos on puolalainen pataruoka, jonka pääraaka-aineet ovat hapankaali, porsaanliha sekä makkara. Tämä maukas ja tuhti liharuoka sopii erityisesti syksyyn ja talveen.

Ainekset8 annosta

8 annosta
300 g
porsaanlihakuutioita
1 rkl
300 g
Krakovan makkaraa tai bratwurstia
400 g (5 dl)
hapankaalia
2
sipulia
2
valkosipulin kynttä
3
porkkanaa
1 pieni
paprika
½ tl
mustapippuria
½ rkl
meiramia
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
3 dl
lihalientä
1 prk (120 g)
Valio Eila® smetanaa
tai Valio ruokakermaa

Ohje

  1. Kuutioi liha ja ruskista kevyesti voissa kattilassa. Kuutioi makkara ja lisää joukkoon
  2. Hienonna hapankaalia pienimmiksi paloiksi ja nosta kattilaan. Lisää lohkotut sipulit sekä paloitellut valkosipulit, porkkanat ja paprika. Sekoita hyvin sekaisin ja mausta. Kaada joukkoon lihaliemi ja smetana tai ruokakerma. Anna hautua kannen alla n. tunnin ajan.
  3. Tarkista maku. Halutessasi voit ripotella pinnalle hienonnettua persiljaa

Vinkki

* Voit korvata osan hapankaalista tavallisella kaalilla.
Alkuun
Smetanasilli
2 h 20 min
Jälkeen
Aleksanterinleivokset
53 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
117 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
8 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
25 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)