Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hedelmäpiirakka

Hedelmäpiirakassa yhdistyvät eksoottiset maut tuovat auringon lämmön keskelle talvea. Kookos tuo pohjaan ihanaa makua ja rapeutta. Samettisen pehmeä täyte suorastaan sulaa suussa.

Hedelmäpiirakka
Hedelmäpiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kookoshiutaleita
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ dl kookoshiutaleita

Täyte

Pohja

  • 1½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kookoshiutaleita
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ dl kookoshiutaleita

Täyte

  • 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
  • 1 dl Valio Keittiön turkkilaista jogurttia laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 tlk (230/415 g) säilykepäärynää
  • 2 (400 g) banaania

Ohje

  1. Sekoita rasva ja sokeri kulhossa.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, 1 1/2 dl kookoshiutaleita ja leivinjauhe. Lisää rasva-sokeriseokseen. Sekoita taikinaksi.
  3. Levitä taikina piirakkavuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja reunoille. Ripottele pohjalle 1/2 dl kookoshiutaleita.
  4. Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja munat tasaiseksi seokseksi.
  5. Valuta päärynät. Kuutioi päärynät ja banaanit kulhoon. Sekoita ne varovasti keskenään.
  6. Levitä hedelmät piirakkapohjalle. Kaada päälle tuorejuustotäyte.
  7. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa 30 min tai kunnes kypsä.
  8. Tarjoa jääkaappikylmänä kahvipöydän herkkuna tai jälkiruokana.

Vinkki

Kaksinkertaisella annoksella syntyy uunipannullinen Hedelmäpiirakkaa. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa n. 35 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 246 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 20,3 g
Rasva 16 g
Tyydyttynyt rasva 6,9 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1