Helppo rahkatäytekakku

Helppo rahkatäytekakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Helppo rahkatäytekakku

Helppo rahkatäytekakku

Täytekakku kruunaa juhlan kuin juhlan. Marjoin tai hedelmin höystetty täytekakku on kahvipöydän kuningatar. Täytä kakku edellisenä päivänä, niin maut tasaantuvat. Kuorruta ja koristele se vasta tarjoilupäivänä. Jääkaappikylmä kakku on ihana, raikas herkku.

Valmistusaika

Työaika
20 min
tekeytyminen
8 h
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

4
munan kakkupohja

Kostutukseen

n. 1 1/2 dl
2 tl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Täyte ja koristelu

1 prk (2 dl)
2 prk (200 g)
¾ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 ½ dl
marjahilloa , esim. mansikka tai vadelma
1 l
marjoja , esim. mansikoita, vadelmia ja/tai herukoita

Ohje

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen yhtä suureen osaan.
  2. Kostuta levyt leikkauspinnoilta vaniljamaidolla. Käytä esim. silikonipullasutia. Kostuta suhteessa hiukan enemmän reunoilta kuin keskeltä ja enemmän kantta kuin pohjaa. Reunat ja kansi jäävät helposti kuivemmiksi. Jos käytät kaupan valmista kakkupohjaa, kostuta sitä hiukan enemmän kuin omatekoista pohjaa.
  3. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sokerit
  4. Sivele kakkupohjalle puolet hillosta. Viipaloi päälle mansikoita tai lisää muita marjoja. Ripota marjoille hiukan sokeria. Lusikoi päälle n. 1/3 kerma-rahkaseoksesta.
  5. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy. Lisää loppu hillo, kerma-rahkaseosta ja marjoja
  6. Levitä kakun päälle loppu kerma-rahkaseos. Koristele marjoilla. Tarjoa jääkaappikylmänä.
Vinkki

Vinkki

Käytä kaupan valmista kakkupohjaa tai leivo omatekoinen pohja (ks. ohjeemme "Täytekakkupohjat").Korvaa marjat halutessasi hedelmäpaloilla. Voit käyttää esim. banaania, ananasta, viinirypäleitä, tuoretta, kypsää mangoa, kalvottomaksi leikattua appelsiinia ja / tai valutettuja säilykehedelmiä. Korvaa marjahillo esim. omenahillolla tai -soseella.Kuorruta kakku halutessasi kermavaahdolla. Mausta se kevyesti sokerilla ja vaniljasokerilla.Jos mahdollista, täytä kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Kuorruta ja koristele kakku tarjoilupäivänä. Näin maut ja kosteus ehtivät tasaantua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
166 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›