Italialainen broileripiiras

Italialainen broileripiiras

1 h 40 min
keskitaso
273 kcal / 100g
0
1

Työviikon päätteeksi on mukava laittaa jotain oikein hyvää ruokaa. Italialainen broileripiiras on erinomainen perjantairuoka, täyteläinen ja ruokaisa. Lisäkkeeksi sopii raikas salaatti.

Ainekset

10 annosta

Taikina

1 prk (250 g)
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 dl
pitkäjyväistä riisiä
2 dl (130 g)
aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
1 rasia (200 g)
2 rkl
450 g
marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
½ rkl
oreganoa
1 tl
suolaa
n. 1/2 tl
sitruunapippuria

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Aloita piiraan valmistaminen sekoittamalla maitorahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  2. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon valutetut, suikaloidut tomaatit ja tuorejuusto.
  3. Kuumenna voi paistinpannussa, lisää broilerisuikaleet ja paista kypsiksi. Mausta. Sekoita riisiseokseen.
  4. Kauli piirastaikinasta suorakaiteen muotoinen levy (n. 40 x 35 cm). Levitä keskelle levyä täyte, pitkän sivun suuntaisesti. Jätä reunat tyhjäksi siten, että saat käännettyä taikinan reunat täytteen päälle ja ummistettua piirakan.
  5. Käännä piiras ympäri leivinpaperille pellille siten, että sauma jää alle. Jos taikinaa jää yli, kauli se ja leikkaa halutessasi koristenauhoja piiraan päälle.
  6. Voitele munalla, pistele ja paista piiras 200 asteessa uunin alaosassa n. 30 min.
  7. Tarjoa Italialainen broileripiiras kahvipöydässä tai raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
273 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
17 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)