Itsenäisyyspäivän juustokakku

Itsenäisyyspäivän juustokakku

Valkosuklaa ja mustikka ovat tämän hyydytettävän juustokakun päämaut. Ne myös toistuvat kakussa kerroksittain, sillä kakkupohja on mustikkainen ja valkosuklainen tuorejuustomassa kätkeen sisäänsä mustikkayllätyksen. Itsenäisyyspäivän kunniaksi kakun voi tehdä astetta juhlavammaksi kimallesprayllä.

7 h 5 min
keskitaso
332 kcal / 100g
10
32

Ainekset16 annosta

16 annosta
150 g
mustikoita
1
kananmuna
1 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
½ tl
kardemummaa

Täyte

3 + 1
liivatelehteä
1 prk (3,3 dl)
2 prk (à 200 g)
200 g
valkosuklaata
100 g
mustikoita
1 rkl
sokeria

Koristeluun

kimallesprayta , helmiäinen
suklaakoristeita
nonparelleja

Ohje

  1. Sekä kakkupohjaan että täytteeseen tarvittavat mustikat (yht. 250 g) käytetään soseutettuna. Ne kannattaa soseuttaa heti alussa.
  2. Pohja

  3. Vaahdota muna ja sokeri kulhossa. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, Oivariini, mustikkasose ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
  4. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan ( Ø 23 cm) reunojen ja pohjan väliin. Levitä taikina vuokaan.
  5. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa n. 20 min.
  6. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja jätä se vuokaan.
  7. Täyte

  8. Laita kaikki liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi isossa kulhossa.
  9. Lämmitä yksi rasia tuorejuustoa ja paloiteltu suklaa kattilassa, kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon 3 valutettua liivatetta, kuumenna sekoitellen (älä anna kiehua) kunnes ovat sulaneet. Siirrä kattila sivuun ja sekoita joukkoon toinen rasia tuorejuustoa.
  10. Valuta valkosuklaa-tuorejuustomassa kermavaahtoon samalla sekoittaen. Kaada siitä puolet kakkupohjalle.
  11. Ota 2 rkl mustikkasosetta ja kuumenna se esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Sulata siihen 1 liivate. Sekoita liivateseos loppuun mustikkasoseeseen. Lisää sokeri.
  12. Valuta mustikkasose vuokaan jättäen reunoista n. 3 cm ilman sosetta. Pistele sosetta tuorejuustomassaan ruokaveitsellä sinne tänne kakkua.
  13. Lusikoi loppu valkosuklaa-tuorejuustomassa tasaisesti päälle aloittaen reunoista, jotta mustikkakerros ei leviä reunaosaan, vaan jää piiloon. Kuvioi pintaa lusikan kärjellä.
  14. Hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.
  15. Irrota veitsellä kakku vuoan reunoista ja poista reunarengas. Siisti reunat esim. lämmitetyllä veitsellä. Koristele.

Vinkki

Suihkuta kimallespraytä kakun pinnalle (tarkista käyttöohje pakkauksesta). Jos koristelet kakun suklaakoristein, suihkuta myös ne kimalteella. Anna kuivua 5 min. Kimallesprayta myydään leivontaan erikoistuneissa liikkeissä ja netin kautta. Ohjeessa käytettyä Colorante perlato spraytä (argentino silver) kului n. kolmannes 125 ml pullosta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
332 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
23 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
87 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)