Siirry sisältöön
Janssonin piirakka

Janssonin piirakka

Tarjoile perinteistä Janssonin kiusausta uudella tapaa, piirakan muodossa. Suolainen piirakka maistuu salaatin kanssa vaikka vappupiknikillä tai -brunssilla.

Janssonin piirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk (200 g)
    Valio Eila® kermaviiliä
    Valio laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi.…
    Valio kermaviili 200 g laktoositon

Täyte

  • 1 kg peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ¾ tl suolaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • 1 rasia (125/81 g) anjovisfileitä
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • 2 kananmunaa

Koristeluun

  • 0 kg varrellisia kapriksia, minikurkkuja ja/tai keitettyä munaa

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen vuoraamalla tilavan irtopohjavuoan pohja (halkaisija 27 cm) leivinpaperilla. Voitele reunat. Voit tehdä piirakan myös suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (30 x 24 cm).
  2. Sekoita pehmeään voihin jauho-suola-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita piirakkataikina nopeasti tasaiseksi.
  3. Vuoraa piirakkataikinalla irtopohjavuoan pohja ja reunat ylös asti. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Paista peruna-sipulisekoitusta n. 15 min Oivariini rasvassa paistokasarissa. Mausta, sekoita ja nosta pannu levyltä.
  5. Valuta anjoviksista liemi ja säästä se. Halkaise anjovisfileet pituussuunnassa. Lusikoi jäähtynyttä peruna-sipulisekoitusta vuokaan kerroksittain anjovisfileiden kanssa.
  6. Vatkaa kerman joukkoon anjovisliemi ja munat. Kaada seos vuokaan.
  7. Paista piirakkaa uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
  8. Koristele. Tarjoa Janssonin piirakka raikkaan salaatin kera kuumana tai haaleana

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 185 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 19,4 g
Rasva 9,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua valkopippuria
  • varrellisia kapriksia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search