Janssonin piirakka

Janssonin piirakka

1 h 35 min
keskitaso
185 kcal / 100g
1
1

Tarjoile perinteistä Janssonin kiusausta uudella tapaa, piirakan muodossa. Suolainen piirakka maistuu salaatin kanssa vaikka vappupiknikillä tai -brunssilla.

Ainekset

10 annosta

Pohja

150 g
5 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
2 tl
leivinjauhetta
1 prk (200 g)

Täyte

1 kg
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1 rkl
¾ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria (1 maustemitallinen)
1 rasia (125 / 81 g)
anjovisfileitä
1 prk (2,5 dl)
2
kananmunaa

Koristeluun

varrellisia kapriksia tai minikurkkuja, keitettyä munaa hienonnettuna ja / tai ruohosipulia

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen vuoraamalla tilavan irtopohjavuoan pohja (halkaisija 27 cm) leivinpaperilla. Voitele reunat. Voit tehdä piirakan myös suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (30 x 24 cm).
  2. Sekoita pehmeään voihin jauho-suola-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita piirakkataikina nopeasti tasaiseksi.
  3. Vuoraa piirakkataikinalla irtopohjavuoan pohja ja reunat ylös asti. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Paista peruna-sipulisekoitusta n. 15 min Oivariini rasvassa paistokasarissa. Mausta, sekoita ja nosta pannu levyltä.
  5. Valuta anjoviksista liemi ja säästä se. Halkaise anjovisfileet pituussuunnassa. Lusikoi jäähtynyttä peruna-sipulisekoitusta vuokaan kerroksittain anjovisfileiden kanssa.
  6. Vatkaa kerman joukkoon anjovisliemi ja munat. Kaada seos vuokaan.
  7. Paista piirakkaa uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
  8. Koristele. Tarjoa Janssonin piirakka raikkaan salaatin kera kuumana tai haaleana

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
185 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
9 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
73 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)