Jauheliha-juurespata koko perheelle, alkaen 1 v.

Jauheliha-juurespata koko perheelle, alkaen 1 v.

35 min
helppo
72 kcal / 100g
12
12

Jauheliha-juurespata maistuu koko perheelle. Reseptissä käytetyt juurekset ja linssit ovat värikäs ja terveellinen jatke jauhelihalle. Helpoimmalla pääsee, kun padan valmistaa tuoreiden juuresten sijaan pakastetuista juureksista.

Ainekset

5 annosta
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
2 tl
1 iso (200 g)
sipuli
1
valkosipulin kynsi
7- 8 dl
vettä
1
laakerinlehti
2 dl
punaisia linssejä tai pala kukkakaalia
1 pussi (500 g)
juureskuutioita tai vastaava määrä tuoreita juureksia
1 prk (70 g)
tomaattipyreetä
1 tl
yrttimaustetta , esim. basilika, kirveli
1 tl
suolaa
½ rasiaa (à 200 g)

Ohje

  1. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa tilavassa kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulin puristettu kynsi. Lisää hetken päästä vesi ja laakerinlehti. Huuhtele punaiset linssit siivilässä kylmällä vedellä. Lisää ne tai hienonnettu kukkakaali kattilaan. Keitä hiljalleen n. 10 min.
  2. Lisää pakastejuurekset. Mausta tomaattipyreellä. Keitä välillä sekoitellen n. 10 min tai kunnes kypsää. Lisää yrttimauste
  3. Lisää suola ja tuorejuusto.
  4. Tarjoa ruisleivän, maidon ja tuoreiden kasvisten kera.

Vinkki

Voit käyttää pakastejuureskuutioiden sijasta tuoretta porkkanaa, lanttua, palsternakkaa ja selleriä. Huomioi pidempi kypsymisaika.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
72 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
3 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
18 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)