Jauheliha-juurespata koko perheelle, alkaen 1 v.

Jauheliha-juurespata koko perheelle, alkaen 1 v.

Jauheliha-juurespata maistuu koko perheelle. Reseptissä käytetyt juurekset ja linssit ovat värikäs ja terveellinen jatke jauhelihalle. Helpoimmalla pääsee, kun padan valmistaa tuoreiden juuresten sijaan pakastetuista juureksista.

Ainekset5 annosta

5 annosta
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
2 tl
1 iso (200 g)
sipuli
1
valkosipulin kynsi
7- 8 dl
vettä
1
laakerinlehti
2 dl
punaisia linssejä tai pala kukkakaalia
1 pussi (500 g)
juureskuutioita tai vastaava määrä tuoreita juureksia
1 prk (70 g)
tomaattipyreetä
1 tl
yrttimaustetta , esim. basilika, kirveli
1 tl
suolaa
½ rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® kevyt aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa

tai 0.5 rasiaaValio Viola® kevyt paprika-chili tuorejuustoa

Ohje

  1. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa tilavassa kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulin puristettu kynsi. Lisää hetken päästä vesi ja laakerinlehti. Huuhtele punaiset linssit siivilässä kylmällä vedellä. Lisää ne tai hienonnettu kukkakaali kattilaan. Keitä hiljalleen n. 10 min.
  2. Lisää pakastejuurekset. Mausta tomaattipyreellä. Keitä välillä sekoitellen n. 10 min tai kunnes kypsää. Lisää yrttimauste
  3. Lisää suola ja tuorejuusto.
  4. Tarjoa ruisleivän, maidon ja tuoreiden kasvisten kera.
Vinkki

Vinkki

Voit käyttää pakastejuureskuutioiden sijasta tuoretta porkkanaa, lanttua, palsternakkaa ja selleriä. Huomioi pidempi kypsymisaika.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
71 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›