Jauheliha-makaronilaatikko

Jauheliha-makaronilaatikko

1 h 15 min
keskitaso
146 kcal / 100g
24
30

Jauheliha-makaronilaatikko on suomalaisten perheiden lempiruokaa. Mehevöitä makaronilaatikkoa juustoraasteella tai tuunaa savukinkulla.

Ainekset

6 annosta
1 pussi (400 g / 7 dl)
sarvimakaronia
1 rkl
400 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
100 g
savukinkkua suikaleina
1 (150 g)
iso sipuli hienonnettuna
1 tl
suolaa
1 tl
pippurisekoitusta
1 rkl
kirveliä
3
kananmunaa
1 l
1 pussi (150 g)
1
paprika tai tomaatti

Ohje

  1. Aloita makaronilaatikon valmistaminen keittämällä makaronit suolalla maustetussa vedessä.
  2. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa (Halutessasi saat lisämakua laittamalla pannulle myös savukinkkua). Lisää sipuli. Paista kunnes sipuli pehmiää. Lisää mausteet.
  3. Vatkaa munat maitoon.
  4. Yhdistä valutetut makaronit, jauhelihaseos ja n. 2 ½ dl juustoraastetta yhdessä isossa (n. 20 x 30 cm) tai kahdessa pienessä uunivuoassa. Kaada päälle munamaito.
  5. Leikkaa paprika tai tomaatti pieniksi kuutioiksi ja lisää pinnalle. Ripota makaronilaatikon pinnalle loppu juustoraaste.
  6. Paista makaronilaatikkoa uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa 50 min.
  7. Tarjoa makaronilaatikko puolukkasurvoksen tai ketsupin kanssa.

Vinkki

Katso vinkkivideo Mifu Välimeren makaronilaatikosta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
146 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
6 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
124 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (30)

Nimetön21.11.2018 kello 14:37
Ei makaroneja tarvitse erikseen keittää, ripottelet vaan vuuan pohjalle ja muut sörsselit pääle ja sekoitus, nestettä pitää laittaa vaan reilummin tällä tavalla tehtynä!
Nimetön13.6.2018 kello 11:27
No voi pyhä yksinkertaisuus tätä uusavuttomuutta. Liesissä on yleensä useampi keittolevy, joten voip vähän järkeillä, et ruskistais jauhelihan samanaikaisesti, ko makaroonit kiehuu.
Nimetön5.6.2018 kello 16:22
Tämä maistuu aiva palaneelta. Mä eilen keitti tätä mun akalle.