Jauheliha-makaronilaatikko

Jauheliha-makaronilaatikko
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Jauheliha-makaronilaatikko

Jauheliha-makaronilaatikko

Jauheliha-makaronilaatikko on suomalaisten perheiden lempiruokaa. Mehevöitä makaronilaatikkoa juustoraasteella tai tuunaa savukinkulla.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

88 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 pussi (400 g / 7 dl)
sarvimakaronia
1 rkl
400 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
100 g
savukinkkua suikaleina
1 (150 g)
iso sipuli hienonnettuna
1 tl
suolaa
1 tl
pippurisekoitusta
1 rkl
kirveliä
3
kananmunaa
1 l
Valio Eila® maitojuomaa 3%

tai 1 lValio kevytmaitoa
1 pussi (150 g)
1
paprika tai tomaatti

Ohje

  1. Aloita makaronilaatikon valmistaminen keittämällä makaronit suolalla maustetussa vedessä.
  2. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa (Halutessasi saat lisämakua laittamalla pannulle myös savukinkkua). Lisää sipuli. Paista kunnes sipuli pehmiää. Lisää mausteet.
  3. Vatkaa munat maitoon.
  4. Yhdistä valutetut makaronit, jauhelihaseos ja n. 2 ½ dl juustoraastetta yhdessä isossa (n. 20 x 30 cm) tai kahdessa pienessä uunivuoassa. Kaada päälle munamaito.
  5. Leikkaa paprika tai tomaatti pieniksi kuutioiksi ja lisää pinnalle. Ripota makaronilaatikon pinnalle loppu juustoraaste.
  6. Paista makaronilaatikkoa uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa 50 min.
  7. Tarjoa makaronilaatikko puolukkasurvoksen tai ketsupin kanssa.
Vinkki

Vinkki

Katso vinkkivideo Mifu Välimeren makaronilaatikosta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
146 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.