Jauheliha-papukeitto

Jauheliha-papukeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Jauheliha-papukeitto

Jauheliha-papukeitto

Kevyt jauheliha-papukeitto on maukasta arkiruokaa. Pienin muunnoksin keitosta syntyy myös maukas kasviskeitto.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
44 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 pussi (200 g)
pakastesipulia
1 rkl
4 (400 g)
punajuurta
n. 1 1/2 l
vettä
2
laakerinlehteä
2
liha-juuresliemikuutiota
2 tlk (à 400 g)
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2 dl
keltaista sydän makaronia
1 dl
tuoretta persiljaa

Keiton päälle

200 g

Ohje

  1. Ruskista jauheliha tilavassa kattilassa rasvassa. Lisää joukkoon myös sipulit.
  2. Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi, voit myös raastaa punajuuret karkeaksi raasteeksi. Lisää ne sekä vesi, laakerinlehdet ja liemikuutiot kattilaan. Keitä kannen alla kypsiksi.
  3. Lisää pavut ja makaronit. Keitä vielä hiljalleen kannen alla n. 10 min. Sekoita välillä. Lisää tarvittaessa vettä ja ripaus suolaa.
  4. Lisää keittoon hienonnettu persilja.
  5. Annostele lautasille. Lusikoi keiton päälle jogurttia, se viimeistelee keiton maun hapokkuudellaan. Myös raejuusto käy keittoon.
Vinkki

Vinkki

Keittoa kannattaa valmistaa kerralla reilu annos; sen maku tekeytyy säilytyksessä ja uudelleen lämmityksessä.Kokeile keiton lisäkkeenä seosta, missä on puolet turkkilaista jogurttia ja puolet raejuustoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
64 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.