Jauheliha-papukeitto

Jauheliha-papukeitto

40 min
helppo
63 kcal / 100g
6
5

Kevyt jauheliha-papukeitto on maukasta arkiruokaa. Pienin muunnoksin keitosta syntyy myös maukas kasviskeitto.

Ainekset

6 annosta
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 pussi (200 g)
pakastesipulia
1 rkl
4 (400 g)
punajuurta
n. 1 1/2 l
vettä
2
laakerinlehteä
2
liha-juuresliemikuutiota
2 tlk (à 400 g)
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2 dl
keltaista sydän makaronia
1 dl
persiljaa

Keiton päälle

200 g

Ohje

  1. Ruskista jauheliha tilavassa kattilassa rasvassa. Lisää joukkoon myös sipulit.
  2. Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi, voit myös raastaa punajuuret karkeaksi raasteeksi. Lisää ne sekä vesi, laakerinlehdet ja liemikuutiot kattilaan. Keitä kannen alla kypsiksi.
  3. Lisää pavut ja makaronit. Keitä vielä hiljalleen kannen alla n. 10 min. Sekoita välillä. Lisää tarvittaessa vettä ja ripaus suolaa.
  4. Lisää keittoon hienonnettu persilja.
  5. Annostele lautasille. Lusikoi keiton päälle jogurttia, se viimeistelee keiton maun hapokkuudellaan. Myös raejuusto käy keittoon.

Vinkki

Keittoa kannattaa valmistaa kerralla reilu annos; sen maku tekeytyy säilytyksessä ja uudelleen lämmityksessä.Kokeile keiton lisäkkeenä seosta, missä on puolet turkkilaista jogurttia ja puolet raejuustoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
63 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
2 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
20 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (5)

Nimetön5.4.2016 kello 14:32
Oikein maistuva keitto, mieskin tykkäs.
hehkuvahiili6.10.2015 kello 19:39
Juuri tässä maiskuttelen soppaa. Käytin tuoretta sipulia ja punajuurta. Makaronin korvasin täysjyvänuudelilla. Tämä on todella hyvä syyssopparesepti.
Nimetön8.8.2013 kello 12:14
Hyvää halpaa ja helppoa. Makaroonit unohdin laittaa mutta ei haitannut, olipahan kevyempää.