Joulupiparit

Joulupiparit

23 h
helppo
424 kcal / 100g
19
37

Piparkakkutaikinoita on useita erilaisia. Tämä taikina on pehmeä ja helposti kaulittava. Pipareista tulee lempeän mausteisia ja mureita. Syö piparit sellaisenaan tai koristele mielesi mukaan.

Ainekset

150 kpl
2 dl
siirappia
2 tl
kanelia
1 tl
jauhettua maustepippuria
1 tl
neilikkaa
1 tl
inkivääriä
400 g
5 dl
sokeria
1
kananmuna
2 dl
3 tl
ruokasoodaa
14 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Kuumenna siirappi ja lisää siihen mausteet. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Kaada jäähtynyt siirappiseos, jauhoihin sekoitettu sooda ja kerma voivaahtoon. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty.
  2. Anna kovettua viileässä seuraavaan päivään.
  3. Jaa taikina muutamaan osaan. Kauli kukin levyksi ja irrota se alustasta. Ota muotilla piparkakkuja
  4. Paista 200 asteessa n. 5 min / pellillinen

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
424 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
58 g
Rasva
19 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (37)

Nimetön5.4.2018 kello 12:52
Todella hyviä pipareita. Jopa niin hyviä, että viime jouluna mietin miksi näitä tehdään vain jouluksi. Viime viikolla oli pääsiäinen ja tämän vuoden toinen taikina meni juuri jääkaappiin. En lapsena tykännyt siirappipipareista, mutta törmättyäni tähän ohjeeseen olen muuttanut mieleni. Ei edes haittaa vaikka on vahingossa pikkasen liian kauan uunissa. Siskoni tekee talot tällä ohjeella. Piparkakkutalo onnistuu kun antaa osien "tekeytyä" muutaman päivän, heti paistamispäivänä ei onnistu. Ja osista kannattaa tehdä pikkasen paksumpia, itse kaulin piparit aika ohuiksi. Piparit kyllä leviävät vähän uunissa, mutta maku on niin hyvä ettei se haittaa.
Nimetön18.12.2017 kello 18:57
Maku oli hyvä, mutta piparit turposivat uunissa muodottomiksi.
Nimetön9.12.2017 kello 15:55
Voiko soodan korvata leivinjauheella?