Joulupiparit

Joulupiparit

Piparkakkutaikinoita on useita erilaisia. Tämä taikina on pehmeä ja helposti kaulittava. Pipareista tulee lempeän mausteisia ja mureita. Syö piparit sellaisenaan tai koristele mielesi mukaan.

23 h
helppo
424 kcal / 100g
21
38

Ainekset150 kpl

150 kpl
2 dl
siirappia
2 tl
kanelia
1 tl
jauhettua maustepippuria
1 tl
neilikkaa
1 tl
inkivääriä
400 g
5 dl
sokeria
1
kananmuna
2 dl
3 tl
ruokasoodaa
14 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Kuumenna siirappi ja lisää siihen mausteet. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Kaada jäähtynyt siirappiseos, jauhoihin sekoitettu sooda ja kerma voivaahtoon. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty.
  2. Anna kovettua viileässä seuraavaan päivään.
  3. Jaa taikina muutamaan osaan. Kauli kukin levyksi ja irrota se alustasta. Ota muotilla piparkakkuja
  4. Paista 200 asteessa n. 5 min / pellillinen

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
424 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
58 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)