Juuresratatouille

Juuresratatouille

45 min
keskitaso
67 kcal / 100g
1
0

Ratatouille on eräänlainen kasvismuhennos ja se on kotoisin Provencen alueelta Ranskasta. Se sopii tarjottavaksi liharuokien tai vaikka leivän kanssa.

Ainekset

4 annosta
2
sipulia
3
porkkanaa
pala (150 g)
lanttua
pala (100 g)
palsternakkaa
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
1 tlk (400/240 g)
tomaattimurskaa tai kuorittuja tomaatteja
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2 tl
Herbes de Provence yrttiseosta
1/2 - 1 dl
vettä
1 prk (150 g)

Ohje

  1. Leikkaa sipuli lohkoiksi ja porkkanat, lanttu sekä palsternakka kuutioiksi. Hienonna valkosipulit.
  2. Kuumenna Oivariini pannulla ja ruskista juurekset kevyesti. Lisää tomaattimurska, mausteet ja vesi. Anna hautua kannen alla n. 30 min tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
  3. Lisää crème fraiche. Tarjoa liharuoan lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
67 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
4 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)