Juusto-juuresspiraalit

Juusto-juuresspiraalit

1 h 30 min
keskitaso
296 kcal / 100g
0
0

Valmiista voitaikinasta valmistuvat helposti niin suolaiset kuin makeat leivonnaiset kahvin tai teen seuraksi.

Ainekset

20 kpl
500 g
voitaikinaa
½ (70 g)
purjoa
1 (70 g)
porkkana
¼ (150 g)
lanttua
1 rkl
½ rasiaa (à 200 g)
1 pussi (150 g)
¼ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua mustapippuria
1 tl
kirveliä

Voiteluun

1
kananmuna

Ohje

  1. Anna voitaikinan sulaa huoneenlämmössä n. tunti. Hienonna purjo ja raasta juurekset. Kuullota vihanneksia voissa n. 15 min. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon juustot ja mausteet.
  2. Kauli taikina n. 35 cm x 25 cm kokoiseksi, 4 - 5 mm:n paksuiseksi levyksi. Levitä täyte pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Kääri rullaksi pitkän sivun suuntaisesti kääretortun tapaan. Nipistä taitoskohta sormin tiukasti kiinni. Leikkaa rullasta n. sentin paksuisia kiekkoja.
  3. Aseta kiekot leivinpaperilla päällystetylle pellille. Voitele munalla.
  4. Paista 180 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
  5. Tarjoa glögin, kahvin tai teen kera. Spiraalit maistuvat myös salaattien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
296 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
22 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
167 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)