Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juusto-kasvispiirakka

Kun valmistat kerralla uunipellillisen piirasta, riittää siitä isommallekin porukalle tai voit pakastaa siitä osan.

Juusto-kasvispiirakka
Juusto-kasvispiirakka

Ainesosat

uunipannullinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2 dl vettä
  • ½ pkt (à 50 g) hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl meiramia
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 (n. 500 g) kesäkurpitsa
  • 3 (300 g) porkkanaa
  • 2 (300 g) punaista paprikaa
  • 2 sipulia
  • 2-4  valkosipulin kynttä
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl meiramia
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 pussi (130 g)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste

Ohje

  1. Valmista pohja. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, mausteet, jäähtynyt voisula ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.
  2. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi ja nosta leivinpaperin päälle pannulle. Levitä taikinaa reunoille. Anna pohjan nousta liinan alla.
  3. Valmista täyte. Kuutioi tai suikaloi kasvikset ja paista voissa kattilassa, kunnes ne hiukan pehmenevät. Mausta ja ota kattila levyltä. Lisää kasvisten joukkoon ruokakerma, haarukalla vatkatut munat, siemenet ja juusto. Sekoita hyvin. Levitä täyte taikinapohjalle.
  4. Paista 225 asteessa n. 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 157 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 12,9 g
Rasva 8,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search