Juusto-kasvispiirakka

Juusto-kasvispiirakka

2 h 15 min
keskitaso
148 kcal / 100g
1
5

Kun valmistat kerralla uunipellillisen piirasta, riittää siitä isommallekin porukalle tai voit pakastaa siitä osan.

Ainekset

1 uunipannullinen

Pohja

2 dl
vettä
½ pkt (à 50 g)
hiivaa
½ tl
suolaa
1 rkl
meiramia
50 g
5 dl
vehnäjauhoja

Täyte

1 (n. 500 g)
kesäkurpitsa
3 (300 g)
porkkanaa
2 (300 g)
punaista paprikaa
2
sipulia
2 - 4
valkosipulin kynttä
½ tl
mustapippuria
1 rkl
meiramia
2 rkl
2 dl
2
kananmunaa
1 dl
auringonkukansiemeniä
1 pussi (130 g)

Ohje

  1. Valmista pohja. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, mausteet, jäähtynyt voisula ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.
  2. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi ja nosta leivinpaperin päälle pannulle. Levitä taikinaa reunoille. Anna pohjan nousta liinan alla.
  3. Valmista täyte. Kuutioi tai suikaloi kasvikset ja paista voissa kattilassa, kunnes ne hiukan pehmenevät. Mausta ja ota kattila levyltä. Lisää kasvisten joukkoon ruokakerma, haarukalla vatkatut munat, siemenet ja juusto. Sekoita hyvin. Levitä täyte taikinapohjalle.
  4. Paista 225 asteessa n. 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
8 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)