Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juusto-päh­ki­nä­patongit

Hieman paremmat patongit maistuvat juustolta ja pähkinältä. Ne sopivat erityisesti salaattien seuraksi.

Juusto-pähkinäpatongit
Juusto-pähkinäpatongit

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ¾ dl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 5 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 50 g hiivaa
  • ½ rkl suolaa
  • 100 g (2 dl) hasselpähkinärouhetta
  • 1 pussi (130 g)
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • n. 800 g (12 dl) vehnäjauhoja

Voiteluun

  • Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Pinnalle

  • hasselpähkinärouhetta
  • ¾ dl Valio voita
  • 5 dl Valio maitoa
  • 50 g hiivaa
  • ½ rkl suolaa
  • 100 g (2 dl) hasselpähkinärouhetta
  • 1 pussi (130 g) Valio Mustaleima™ raastetta
  • n. 800 g (12 dl) vehnäjauhoja

Voiteluun

  • Valio maitoa

Pinnalle

  • hasselpähkinärouhetta

Ohje

  1. Sulata ja jäähdytä voi. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää voisula, pähkinärouhe, juustoraaste ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhot. Anna kohota hyvin liinan alla
  2. Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Kääri levyt vinottain rulliksi. Nosta pelleille ja anna kohota liinan alla.
  3. Voitele maidolla. Leikkaa patonkeihin vinoja viiltoja ja ripottele päälle pähkinärouhetta.
  4. Paista 225 asteessa n. 15 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 299 kcal
Proteiini 10 g
Hiilihydraatti 36,2 g
Rasva 11,8 g
Tyydyttynyt rasva 4,2 g
Ravintokuitu 3,3 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1