Juustoinen uunimunakas

Juustoinen uunimunakas

Munakkaan voi valmistaa myös uunissa. Salaatti on kätevää asettaa valmiin juustoisen munakkaan päälle, jolloin koko ateria on tarjolla yhdessä astiassa.

35 min
helppo
147 kcal / 100g
2

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 rkl
4
kananmunaa
1 prk (2,5 dl)
1 mm (maustemitallinen)
valkopippuria

Päälle rucolasalaatti

½ dl
paahdettuja pinjansiemeniä
100 g
rucolaa
100 g
kirsikkatomaatteja
½ prk (à 180 g)
1 - 2 rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Voitele uunivuoka Oivariini rasvalla.
  2. Vatkaa kulhossa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää ruokakerma ja mausta valkopippurilla.
  3. Kaada muna-kermaseos uunivuokaan (Ø 25 cm). Paista munakasta uunin keskiosassa 200 asteessa 20 - 25 min.
  4. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Huuhtele ja kuivaa rucola. Puolita kirsikkatomaatit.
  5. Laita kulhoon rucola, tomaatit ja salaattijuusto. Kaada päälle oliiviöljy. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita.
  6. Nosta rucolasalaatti valmiin munakkaan päälle. Ripottele pinnalle vielä pinjansiemenet.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
147 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g
Kalsium
117 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›