Juustokermasarvet

Juustokermasarvet

1 h 40 min
keskitaso
239 kcal / 100g
1
2

Tuoreiden juustokermasarvien tuoksu huumaa ja maku vie kielen. Valitse kinkku- tai nakkitäyte makumieltymyksesi mukaan. Kasvistäytteenä voi kokeilla vaikkapa kuutioitua paprikaa ja juustoraastetta.

Ainekset

16 kpl
1 prk (2,5 dl)
½ palaa (25 g)
hiivaa
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
6 dl
vehnäjauhoja
½ dl

Täyte

200 g
ylikypsää kinkkua TAI
200 g
nakkeja
¾ dl
sinappista kurkkusalaattia

Voiteluun

Pinnalle

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen ruokakermaan. Lisää suola ja sokeri.
  2. Lisää jauhot ja Oivariini.
  3. Alusta taikina tasaiseksi.
  4. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  5. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin taikinapala pyöreiksi levyiksi (Ø 35 cm). Jaa levyt leivinpyörällä kahdeksaan osaan.
  6. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Jos käytät nakkeja, leikkaa ne viipaleiksi. Sekoita joukkoon kurkkusalaatti.
  7. Levitä täyte kolmioiden leveään päähän.
  8. Rullaa sarviksi aloittaen kolmion leveästä päästä. Siirrä pellille leivinpaperille. Kohota liinalla peitettynä.
  9. Voitele maidolla. Ripota pinnalle seesaminsiemeniä tai juustoraastetta.
  10. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
239 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
10 g
Suola
1,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön11.3.2018 kello 16:47
Herkullisia myös vain sipuli- tai valkosipulirahkalla täytettyinä! Reilusti emmental raastetta päälle.
Nimetön1.9.2013 kello 12:54
Hyviä tuli. Täytteeksi laitoin kyllä kinkkua, juustoa ja paprikaa. Suosittelen ja teen varamasti uudestaankin.