Siirry sisältöön
Juustolärvilauta

Juustolärvilauta

Juustotarjotin voi rakentua myös ronskimmin ja rouheammin. Tässä puisen laudan päälle koottu kolme erilaista herkuttelujuustoa ja niiden kanssa nautiskeluun sopivia makurikkaita lisukkeita - makeaa, etikkaista, suolaista, mausteita ja yllättävää. Tämän juustotarjottimen kanssa maistuu juomana erilaiset oluet.

Juustolärvilauta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (300 g)
    Valio Keisarinna® juustoa
    Valio Keisarinna® on ainoa lajissaan: pitkään kypsytetty, puolikova herkuttelujuusto, jonka maussa on samaa hienostunutta karamellimaisuutta…
    Valio Keisarinna® e300 g
  • 1 pkt (300 g)
    Valio Salaneuvos® Vanhempi juustoa
    Valio Salaneuvos® Vanhempi on tehty samalla tinkimättömyydellä, jolla Pietari Suuren parhaat virkamiehet vartioivat salaisuuksiaan. Juustomestarimme…
    Valio Salaneuvos® Vanhempi e300 g
  • 1 pkt (245 g)
    Valio Mustaleima™ juustoa
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas juusto sopii…
    Valio Mustaleima™ e245 g
  • 1 pkt (170 g) amerikanpekonia
  • 300 g tuoreita, kypsiä luumuja
  • 2 dl hillosipuleita
  • 1 dl paholaisen hilloa
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 2 (90 g) suolakurkkua
  • 200 g mustaamakkaraa
  • 8-10  varrellisia kapriksia

Crostinit

  • 180 g maalaispatonkia (puolikas)
  • ½ dl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 2 valkosipulin kynttä

Ohje

  1. Katso ensin mistä on kysymys:' https://youtu.be/TIKdRhJf8B0
  2. Nosta juustot huoneenlämpöön temperoitumaan reilu tunti ennen tarjoilua.
  3. Levitä pekonit leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda uunin yläosassa grillivastuksen alla 3 - 5 min. Tarkkaile paahtumista. Voit myös paistaa pekonit rapsakoiksi muutamassa erässä paistinpannulla. Nosta paahtuneet pekonit kuumina talouspaperin päälle, jolloin niistä irtoava rasva imeytyy pois.
  4. Puolita luumut, poista kivet. Paloittele isot luumut sopivan kokoisiksi paloiksi.
  5. Valuta hillosipulit. Viipaloi suolakurkut pitkittäin ja halkaise kaprikset.

Crostinit ja makkara

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  2. Viipaloi makkara vinottain n. 1 cm:n paksuisiksi siivuiksi.
  3. Sekoita Oivariini rasva ja puristetut valkosipulin kynnet.
  4. Viipaloi patonki n. ½ cm:n paksuisiksi paloiksi ja voitele ne rasvalla.
  5. Levitä leivät ja makkarasiivut uunipellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista, kunnes leivät ovat rapsakoita, n. 5 min.
  7. Asettele kaikki tarjottavat isolle puiselle leikkuulaudalle. Makkarasiivut voi tikuttaa valmiiksi.
  8. Tarjoa juustolärvilauta illanistujaisissa, saunaillassa tai rennon juhlapöydän tarjottavana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 284 kcal
Proteiini 13,7 g
Hiilihydraatti 9,5 g
Rasva 18,7 g
Tyydyttynyt rasva 8,7 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search