Juustolärvilauta

Juustolärvilauta
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Juustolärvilauta

Juustolärvilauta

Juustotarjotin voi rakentua myös ronskimmin ja rouheammin. Tässä puisen laudan päälle koottu kolme erilaista herkuttelujuustoa ja niiden kanssa nautiskeluun sopivia makurikkaita lisukkeita - makeaa, etikkaista, suolaista, mausteita ja yllättävää. Tämän juustotarjottimen kanssa maistuu juomana erilaiset oluet.

Valmistusaika

Työaika
30 min
temperointi
1 h
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
1 pkt (300 g)
1 pkt (300 g)
1 pkt (245 g)
1 pkt (170 g)
amerikanpekonia
300 g
tuoreita, kypsiä luumuja
2 dl
hillosipuleita
1 dl
paholaisen hilloa
100 g
saksanpähkinöitä
2 kpl (90 g)
suolakurkkua
200 g
mustaamakkaraa
8 - 10 kpl
varrellisia kapriksia

Crostinit

180 g (puolikas)
maalaispatonkia
50 g
2
valkosipulin kynttä

Ohje

  1. Katso ensin mistä on kysymys:
    https://youtu.be/TIKdRhJf8B0
  2. Nosta juustot huoneenlämpöön temperoitumaan reilu tunti ennen tarjoilua.
  3. Levitä pekonit leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda uunin yläosassa grillivastuksen alla 3 - 5 min. Tarkkaile paahtumista. Voit myös paistaa pekonit rapsakoiksi muutamassa erässä paistinpannulla. Nosta paahtuneet pekonit kuumina talouspaperin päälle, jolloin niistä irtoava rasva imeytyy pois.
  4. Puolita luumut, poista kivet. Paloittele isot luumut sopivan kokoisiksi paloiksi.
  5. Valuta hillosipulit. Viipaloi suolakurkut pitkittäin ja halkaise kaprikset.
  6. Crostinit ja makkara

  7. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  8. Viipaloi makkara vinottain n. 1 cm:n paksuisiksi siivuiksi.
  9. Sekoita Oivariini rasva ja puristetut valkosipulin kynnet.
  10. Viipaloi patonki n. ½ cm:n paksuisiksi paloiksi ja voitele ne rasvalla.
  11. Levitä leivät ja makkarasiivut uunipellille leivinpaperin päälle.
  12. Paista, kunnes leivät ovat rapsakoita, n. 5 min.
  13. Asettele kaikki tarjottavat isolle puiselle leikkuulaudalle. Makkarasiivut voi tikuttaa valmiiksi.
  14. Tarjoa juustolärvilauta illanistujaisissa, saunaillassa tai rennon juhlapöydän tarjottavana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
293 kcal
Proteiini
15 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.