Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juustopolenta

Polenta valmistetaan puuron tapaan keittämällä. Sen raaka-aineina käytetään usein karkeaksi jauhettua viljaa, kuten maissia, tattaria ja perunaa. Polenta on olennainen osa italialaista keittiötä ja sitä tarjoillaan aterian lisäkkeenä.

Juustopolenta
Juustopolenta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 8 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl polentasuurimoita
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 pussi (130 g)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Paistamiseen

  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Laita vesi pinnoitettuun kattilaan. Lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen polentasuurimot vispilällä sekoittaen.
  2. Kun seos alkaa kiehua, alenna lämpöä ja peitä kattila kannella. Anna hautua 6 - 7 min kunnes polenta on kypsää. Sekoita välillä, ettei seos tartu pohjaan.
  3. Lisää voi, juustoraaste ja mustapippuri. Sekoita. Kaada polenta suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä hetken.
  4. Leikkaa polenta neliöiksi tai ota kuvioita muotilla. Paista palat voissa pannulla juuri ennen tarjoilua.
  5. Tarjoa kuumina liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

Vinkki

Voit valmistaa Juustopolentan etukäteen. Paista neliöinä tai muotilla otettuina paloina juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 94 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 5,6 g
Rasva 5,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • Valio voita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search