Juustopolenta

Juustopolenta

40 min
helppo
99 kcal / 100g
0
0

Polenta valmistetaan puuron tapaan keittämällä. Sen raaka-aineina käytetään usein karkeaksi jauhettua viljaa, kuten maissia, tattaria ja perunaa. Polenta on olennainen osa italialaista keittiötä ja sitä tarjoillaan aterian lisäkkeenä.

Ainekset

5 annosta
8 dl
vettä
½ tl
suolaa
1 ½ dl
polentasuurimoita
25 g
1 pussi (130 g)
mustapippuria myllystä

Paistamiseen

Ohje

  1. Laita vesi pinnoitettuun kattilaan. Lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen polentasuurimot vispilällä sekoittaen.
  2. Kun seos alkaa kiehua, alenna lämpöä ja peitä kattila kannella. Anna hautua 6 - 7 min kunnes polenta on kypsää. Sekoita välillä, ettei seos tartu pohjaan.
  3. Lisää voi, juustoraaste ja mustapippuri. Sekoita. Kaada polenta suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä hetken.
  4. Leikkaa polenta neliöiksi tai ota kuvioita muotilla. Paista palat voissa pannulla juuri ennen tarjoilua.
  5. Tarjoa kuumina liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

Vinkki

* Voit valmistaa Juustopolentan etukäteen. Paista neliöinä tai muotilla otettuina paloina juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
99 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
6 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
114 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)