Juustopolenta

Juustopolenta
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juustopolenta

Juustopolenta

Polenta valmistetaan puuron tapaan keittämällä. Sen raaka-aineina käytetään usein karkeaksi jauhettua viljaa, kuten maissia, tattaria ja perunaa. Polenta on olennainen osa italialaista keittiötä ja sitä tarjoillaan aterian lisäkkeenä.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
8 dl
vettä
½ tl
suolaa
1 ½ dl
polentasuurimoita
25 g
1 pussi (130 g)
mustapippuria myllystä

Paistamiseen

Ohje

  1. Laita vesi pinnoitettuun kattilaan. Lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen polentasuurimot vispilällä sekoittaen.
  2. Kun seos alkaa kiehua, alenna lämpöä ja peitä kattila kannella. Anna hautua 6 - 7 min kunnes polenta on kypsää. Sekoita välillä, ettei seos tartu pohjaan.
  3. Lisää voi, juustoraaste ja mustapippuri. Sekoita. Kaada polenta suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä hetken.
  4. Leikkaa polenta neliöiksi tai ota kuvioita muotilla. Paista palat voissa pannulla juuri ennen tarjoilua.
  5. Tarjoa kuumina liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.
Vinkki

Vinkki

* Voit valmistaa Juustopolentan etukäteen. Paista neliöinä tai muotilla otettuina paloina juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
99 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›