Kaalilaatikko

Kaalilaatikko

Perinteinen kaalilaatikko on haudutettu täyteläisen makeaksi. Tarjoa puolukkasurvoksen kera.

2 h
keskitaso
100 kcal / 100g
10
84

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
valkokaalia
1 dl
vettä
300 g
sipulia
400 g
jauhelihaa
1 ½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria
2 rkl
meiramia
2 rkl
siirappia
1 dl
puuroriisiä
2 dl
6 dl

Vuokaan

Ohje

  1. Suikaloi kaali. Laita kaalisuikaleet ja vesi isoon kattilaan.
  2. Kuumenna ja hauduta sitä kokoon kannen alla, n. 10 min.
  3. Hienonna sipulit. Ruskista sipuli ja jauheliha, lisää tarvittaessa hieman voita. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla.
  4. Sekoita jauheliha-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon.
  5. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää siirappi, ruokakerma ja maito.
  6. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 1 ½ h. Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
  7. Tarjoa sokeroidun puolukkasurvoksen kera.
Jälkeen
Vaniljakierrepullat
1 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
100 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›