Kaalilaatikko

Kaalilaatikko

2 h 5 min
keskitaso
103 kcal / 100g
39
75

Perinteinen kaalilaatikko on haudutettu täyteläisen makeaksi. Tarjoa puolukkasurvoksen kera.

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
valkokaalia
2 isoa
sipulia
400 g
jauhelihaa
2 rkl
1 ½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria
2 rkl
meiramia
n. 2 rkl
siirappia
1 dl
puuroriisiä
2 dl
Valio ruokakermaa
tai ­Valio ruokakermaa Kolme sipulia laktoositon
6 dl

Ohje

  1. Suikaloi kaali.
  2. Hauduta se kokoon pienessä vesimäärässä tilavassa kattilassa. Valuta.
  3. Hienonna sipulit. Paista ne rasvassa jauhelihan kanssa.
  4. Mausta.
  5. Sekoita jauheliha-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon.
  6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää ruokakerma ja maito.
  7. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 1 1/2 t. Peitä vuoka leivinpaperilla tai foliolla, kun pinta on saanut sopivasti väriä.
  8. Tarjoa puolukkasurvoksen kera.
Jälkeen
Vaniljakierrepullat
1 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
103 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
6 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
54 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)