Kääretorttukakku

Kääretorttukakku

Kääretorttu muuntautuu kakuksi helposti. Maustetulla rahkalla saat makua kääretorttukakkuun.

50 min
keskitaso
245 kcal / 100g
1
0

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
ohratärkkelystä (Ohrakas)
1 tl
leivinjauhetta

Väliin ja päälle

2 dl
2 prk (à 200 g)
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Koristeluun

1 dl
valkosuklaata rouhittuna
viinirypäleitä

Ohje

  1. Aloita kääretorttukakun valmistaminen vatkaamalla huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
  2. Paista 200 asteessa n. 10 min.
  3. Kumoa kääretorttupohja korppujauhoilla tai sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota varoen pohjapaperi.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokerit kermavaahdon joukkoon.
  5. Levitä n. puolet seoksesta jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. Levitä loput rahka-kermasta kääretortun päälle ja reunoille. Koristele kääretorttukakku.

Vinkki

* Lisää rahka-kermaseokseen hedelmää, esim. 1 tlk (n. 250 g) valutettua, pieniksi kuutioiksi leikattua säilykepersikkaa tai -mangoa tai siemenettömiä viinirypäleitä.* Korvaa halutessasi sitruunarahka Valio maustetulla rahkalla vanilja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
245 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)