Kahden suklaan cookiet

Kahden suklaan cookiet

Kahden suklaan cookiet maistuvat niin pienille kuin isommillekin herkkusuille. Perinteiseen tapaan ne kastetaan maitoon syödessä. Cookiet sopivat hyvin lasten kanssa leivottaviksi.

Ainekset40 kpl

40 kpl
200 g
2 dl
ruokokidesokeria
1 tl
vaniljasokeria tai 1/2 tl vaniljauutetta
1
kananmuna
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
100 g
valkosuklaata , esim. Bak & Dessert
125 g
tummaa suklaata , esim. Bak & Dessert

Ohje

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri tai -uute ja muna. Vatkaa seos kuohkeaksi.
  2. Sekoita keskenään jauhot ja sooda. Lisää taikinaan siivilän läpi.
  3. Leikkaa molemmat suklaat veitsellä hyvin karkeaksi rouheeksi (palakoko n. 7 x 7 mm). Lisää taikinaan. Sekoita hyvin. Taikina on melko kiinteää.
  4. Nostele taikinaa leivinpaperille pellille isoiksi nokareiksi (Ø 3 - 4 cm). Jätä ympärille hiukan leviämisvaraa.
  5. Kypsennä uunin keskiosassa 180 asteessa n. 10 min.
  6. JUHLAPÖYDÄN COOKIET (80 kpl)

  7. * Voit leipoa samasta taikinasta pienempiä pikkuleipiä juhlapöytään, jos tarjottavia lajeja on enemmän. Pyöritä taikinasta käsin leivinpaperille pieniä palloja (Ø 3 cm). Näin saat yhteensä n. 80 pientä cookieta (kypsän pikkucookien Ø 5 - 6 cm). Kypsennä uunin keskiosassa 7 - 8 min tai kunnes kypsiä.

Vinkki

* Cookiet voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
482 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
53 g
Rasva
27 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
46 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)