
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni180°C
Arvostele
4.3
tähteä viidestä
10 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl ruokokidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria tai 0.5 tl vaniljauutetta
- 1 kananmuna
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 100 g valkosuklaata, esim. Bak & Dessert
- 125 g tummaa suklaata, esim. Bak & Dessert
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri tai -uute ja muna. Vatkaa seos kuohkeaksi.
- Sekoita keskenään jauhot ja sooda. Lisää taikinaan siivilän läpi.
- Leikkaa molemmat suklaat veitsellä hyvin karkeaksi rouheeksi (palakoko n. 7 x 7 mm). Lisää taikinaan. Sekoita hyvin. Taikina on melko kiinteää.
- Nostele taikinaa leivinpaperille pellille isoiksi nokareiksi (Ø 3 - 4 cm). Jätä ympärille hiukan leviämisvaraa.
- Kypsennä uunin keskiosassa 180 asteessa n. 10 min.
JUHLAPÖYDÄN COOKIET (80 kpl)
- Voit leipoa samasta taikinasta pienempiä pikkuleipiä juhlapöytään, jos tarjottavia lajeja on enemmän. Pyöritä taikinasta käsin leivinpaperille pieniä palloja (Ø 3 cm). Näin saat yhteensä n. 80 pientä cookieta (kypsän pikkucookien Ø 5 - 6 cm). Kypsennä uunin keskiosassa 7 - 8 min tai kunnes kypsiä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
483 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
52,7 g
Rasva
27,5 g
Tyydyttynyt rasva
15,5 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa