Kalamoussetorttu

Kalamoussetorttu

5 h
keskitaso
183 kcal / 100g
5
8

Juhlapöydän suolainen herkku maistuu kalan ystäville. Kalamoussetorttuun sopii niin lohi, siika kuin sillikin. Moussessa maistuu myös ruohosipuli ja hapahko omena.

Ainekset

8 annosta

Pohja

150 g
makeaa limppua , esim. Maalahden tai hapankorppuja
75 g

Täyte

4
liivatelehteä
150 g
kylmäsavustettua tai graavattua siikaa tai lohta tai kevytsuolattua sillifileetä
1 ½ tl
sitruunapippuria
1 (100 g)
punasipuli
200 g
kurkkua
1 iso (200 g)
hapahko omena
1 rasia (200 g)
½ dl
sitruunamehua
2 dl

Koristeluun

herneen- tai auringonkukanversoja, pieniä salaatin- tai rucolanlehtiä tai kurkku- ja punasipulikuutioita

Ohje

  1. Hienonna limppu tai hapankorput monitoimikoneessa tai raasta limppu. Lisää joukkoon voisula. Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan n. 24 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle.
  2. Valmista täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna kala. Mausta se pippurilla. Hienonna punasipuli. Leikkaa kurkku ja kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä niihin kala ja tuorejuusto. Lisää seokseen puolet sitruunamehusta.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatelehdet kuiviksi. Kuumenna loppu sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa. Sulata siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä tuorekelmulla.
  4. Anna hyytyä jääkaapissa 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
183 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
14 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)