
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
4 h
Yhteensä
5 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 150 g makeaa limppua tai hapankorppuja
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 150 g kylmäsavustettua tai graavattua siikaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 1 (100 g) punasipuli
- 200 g kurkkua
- 1 iso (200 g) hapahko omena
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
- ½ dl sitruunamehua
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Koristeluun
- 0 kg herneen- tai auringonkukanversoja
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna limppu tai hapankorput monitoimikoneessa tai raasta limppu. Lisää joukkoon voisula. Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan n. 20 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle.
- Valmista täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna kala. Mausta se pippurilla. Hienonna punasipuli. Leikkaa kurkku ja kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä niihin kala ja tuorejuusto. Lisää seokseen puolet sitruunamehusta.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatelehdet kuiviksi. Kuumenna loppu sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa. Sulata siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä tuorekelmulla.
- Anna hyytyä jääkaapissa 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta. Koristele.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
180 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
9,4 g
Rasva
13,2 g
Tyydyttynyt rasva
7,6 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- herneen-