
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.62
tähteä viidestä
13 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 325 g (5 dl) vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Kaneli-sokeriseos pinnalle
- 2 tl kanelia
- 3 rkl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Pehmitä voi mikrossa tai huoneenlämmössä. Lisää sokeri. Vatkaa, kunnes seos vaalenee.
- Lisää munat yksitellen, vatkaa kuohkeaksi.
- Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
- Peitä taikina ja nosta jääkaappiin. Anna taikinan kovettua 1 - 2 tuntia.
- Leivo taikinasta ohutta tankoa (Ø 1 cm). Käytä tarvittaessa apuna vähän jauhoja. Leikkaa tanko 8 cm:n paloiksi.
- Sekoita sokeri ja kaneli reunallisessa astiassa, esim. vuoassa. Pyöräytä tangot siinä. Siirrä pellille leivinpaperille. Käännä S-kirjaimen muotoon.
- Kypsennä uunin keski- / yläosassa 175 asteessa n. 14 min tai kunnes kypsiä ja kauniin ruskeita.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
454 kcal
Proteiini
6,6 g
Hiilihydraatti
56,9 g
Rasva
21,9 g
Tyydyttynyt rasva
12,2 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa