Kaneliässät

Kaneliässät
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kaneliässät

Kaneliässät

Ässät kuuluvat vanhaan pikkuleipäperinteeseen. Niiden suosio on pitänyt pintansa vuosikymmenet. Kaneliässien aito, jäljittelemätön maku syntyy voista. Leivo ässiä kahvipöydän tarjottavaksi. Saat niistä keittiöön ihanan kanelisen tuoksun!

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa / pellillinen
15 min
jääkaapissa
1 h
Yhteensä
1 h 55 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset80 kpl

80 kpl
200 g
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
5 dl (325 g)
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Kaneli-sokeriseos pinnalle

2 tl
kanelia
3 rkl
sokeria

Ohje

  1. Pehmitä voi mikrossa tai huoneenlämmössä. Lisää sokeri. Vatkaa, kunnes seos vaalenee.
  2. Lisää munat yksitellen, vatkaa kuohkeaksi.
  3. Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
  4. Peitä taikina ja nosta jääkaappiin. Anna taikinan kovettua 1 - 2 tuntia.
  5. Leivo taikinasta ohutta tankoa (Ø 1 cm). Käytä tarvittaessa apuna vähän jauhoja. Leikkaa tanko 8 cm:n paloiksi.
  6. Sekoita sokeri ja kaneli reunallisessa astiassa, esim. vuoassa. Pyöräytä tangot siinä. Siirrä pellille leivinpaperille. Käännä S-kirjaimen muotoon.
  7. Kypsennä uunin keski- / yläosassa 175 asteessa n. 14 min tai kunnes kypsiä ja kauniin ruskeita.
Vinkki

Vinkki

Ässät voi pakastaa, mutta ne säilyvät hyvin myös huoneenlämmössä tiiviissä, kannellisessa purkissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
423 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
53 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›