Kaneliässät

Kaneliässät

Ässät kuuluvat vanhaan pikkuleipäperinteeseen. Niiden suosio on pitänyt pintansa vuosikymmenet. Kaneliässien aito, jäljittelemätön maku syntyy voista. Leivo ässiä kahvipöydän tarjottavaksi. Saat niistä keittiöön ihanan kanelisen tuoksun!

1 h 55 min
keskitaso
423 kcal / 100g
1

Ainekset80 kpl

80 kpl
200 g
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
5 dl (325 g)
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Kaneli-sokeriseos pinnalle

2 tl
kanelia
3 rkl
sokeria

Ohje

  1. Pehmitä voi mikrossa tai huoneenlämmössä. Lisää sokeri. Vatkaa, kunnes seos vaalenee.
  2. Lisää munat yksitellen, vatkaa kuohkeaksi.
  3. Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
  4. Peitä taikina ja nosta jääkaappiin. Anna taikinan kovettua 1 - 2 tuntia.
  5. Leivo taikinasta ohutta tankoa (Ø 1 cm). Käytä tarvittaessa apuna vähän jauhoja. Leikkaa tanko 8 cm:n paloiksi.
  6. Sekoita sokeri ja kaneli reunallisessa astiassa, esim. vuoassa. Pyöräytä tangot siinä. Siirrä pellille leivinpaperille. Käännä S-kirjaimen muotoon.
  7. Kypsennä uunin keski- / yläosassa 175 asteessa n. 14 min tai kunnes kypsiä ja kauniin ruskeita.
Vinkki

Vinkki

Ässät voi pakastaa, mutta ne säilyvät hyvin myös huoneenlämmössä tiiviissä, kannellisessa purkissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
423 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
53 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
107 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›