Kaneliässät

Kaneliässät

1 h 55 min
keskitaso
423 kcal / 100g
17
18

Ässät kuuluvat vanhaan pikkuleipäperinteeseen. Niiden suosio on pitänyt pintansa vuosikymmenet. Kaneliässien aito, jäljittelemätön maku syntyy voista. Leivo ässiä kahvipöydän tarjottavaksi. Saat niistä keittiöön ihanan kanelisen tuoksun!

Ainekset

80 kpl
200 g
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
5 dl (325 g)
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Kaneli-sokeriseos pinnalle

2 tl
kanelia
3 rkl
sokeria

Ohje

  1. Pehmitä voi mikrossa tai huoneenlämmössä. Lisää sokeri. Vatkaa, kunnes seos vaalenee.
  2. Lisää munat yksitellen, vatkaa kuohkeaksi.
  3. Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
  4. Peitä taikina ja nosta jääkaappiin. Anna taikinan kovettua 1 - 2 tuntia.
  5. Leivo taikinasta ohutta tankoa (Ø 1 cm). Käytä tarvittaessa apuna vähän jauhoja. Leikkaa tanko 8 cm:n paloiksi.
  6. Sekoita sokeri ja kaneli reunallisessa astiassa, esim. vuoassa. Pyöräytä tangot siinä. Siirrä pellille leivinpaperille. Käännä S-kirjaimen muotoon.
  7. Kypsennä uunin keski- / yläosassa 175 asteessa n. 14 min tai kunnes kypsiä ja kauniin ruskeita.

Vinkki

Ässät voi pakastaa, mutta ne säilyvät hyvin myös huoneenlämmössä tiiviissä, kannellisessa purkissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
423 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
53 g
Rasva
20 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
107 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (18)

Nimetön8.12.2017 kello 12:08
80 ? hyvä jos tuli 30
Nimetön15.12.2016 kello 16:28
En ymmärrä, miksi ne pitää kääntää S-kirjaimen muotoon. Ja miksi kaikki noudattavat orjallisesti tätä "sääntöä"? Mikä juju tässä on takana???
Nimetön5.7.2016 kello 14:33
Jauhoja on liian vähän, jos haluaa korkeita ässiä, piti lisätä n. 1,5 dl etteivät levinneet. Käytin karkeita kakkujauhoja. Tuli sitten aika kuivakoita, vaikka lyhensin paistoaikaa, ehkä sokeriakin olisi tosiaan saanut lisätä. Leipojillahan on erilaisia laatutasovaatimuksia, kaikki eivät ole niin tarkkoja esim. näyttävyyden suhteen.