Kantarelli-pekonimuhennos

Kantarelli-pekonimuhennos

20 min
helppo
101 kcal / 100g
2
2

Suolainen pekoni on täydellinen kumppani sienille. Muhennos sopii tarjottavaksi perunoiden kanssa tai vaikkapa uuniperunan tai lettujen täytteenä.

Ainekset

4 annosta
1 pkt (120 g)
fileepekonia
1 nippu
kesäsipulia
n. 1 l
kantarelleja tai 200 g pakastekantarelleja
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
2 dl
¾ dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa fileepekoni pieniksi kuutioiksi. Ruskista kuutiot pannulla keskilämmöllä omassa rasvassaan. Lisää pannulle sipulit. Kuullota.
  2. Lisää esikäsitellyt sienet. Kun ylimääräinen neste on haihtunut pannulta, mausta suolalla ja pippurilla. Ripota sienten päälle vehnäjauhot, sekoita.
  3. Lisää maito ja kerma koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 5-10 min välillä sekoittaen. Ripota kastikkeeseen persilja.
  4. Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Vinkki

Jos haluat tehdä sienikastiketta, käytä vain 1 rkl vehnäjauhoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
101 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
7 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)